1 / 7

Achizitii si investitii

Una dintre cele mai interesante preluari a avut loc la inceputul anului cand Naspers, compania care detine eMag cat si OLX.ro, a achizitionat principalul concurent al acesteia din urma, Tocmai.ro. Acest lucru a schimbat radical piata de anunturi online, nemaivorbind de trei jucatori principali ci de doi - Okazii.ro si OLX.ro.


Mai degraba o fuziune decat o preluare, eMag, cel mai mare retailer online din Romania, a inceput demersurile de preluare a magazinului online Fashion Days, ambele entitati fiind detinute de grupul sud-african Naspers. Acest lucru se intampla in aprilie 2015, fuziunea fiind inca in curs de implementare.


Falimentara Oktal.ro a fost preluata de Cel.ro, in timp ce, la inceputul anului, Skin Media, importator al brandului Nikon in Romania, a cumparat site-ul culinar Bucataras.ro.


2Performant Network S.A., compania sub care opereaza brandul 2Parale, a primit o runda de investitii in valoare de 250.000 de euro, la inceputul lunii mai 2015. Investitia este destinata dezvoltarii retelei 2Parale.ro si a serviciilor de performance marketing din Romania si extinderii in Europa Centrala si de Est, prin lansarea platformei 2Performant in Bulgaria.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri