2 / 12

Anii ‘20: Visuri mari

In 1927, tinerii casatoriti J. Willard si Alice Marriott au obtinut franciza exclusiva A&W pentru Washington D.C., Baltimore, Md., si Richmond, Va. Impreuna cu un alt cuplu tanar si un doar 6.000 $, familia Marriott a parasit fermele din Utah si a deschis un bar mic, inghesuit intr-o jumatate de brutarie pe aglomerata 14th Street din capitala americana.

Deoarece se apropia vremea rece, J. Willard s-a straduit sa obtina acordul special de la A&W pentru a extinde menu-ul dincolo de bauturi racoritoare, iar Alice Marriott si-a folosit cunostintele de limba spaniola pentru a-l fermeca pe mai marele Ambasadei Mexicului din vecinatate in scopul nobil de a obtine cateva retete. Cand zvonul despre tamale, chili con carne si Bar-B-Q a ajuns la urechile prietenilor, nnumele noului magazin a venit de la sine - Hot Shoppes.

Familia Marriott a inceput sa studieze cele mai circulate strazi, cautand locatii pentru noi restaurante si intr-un an au deschis inca doua in D. C., unul din ele fiind chiar primul drive-in de pe Coasta de Est. Au urmat mai multe restaurante deoarece Hot Shoppes si-a cistigat renume printre familii, studenti, oameni de afaceri si turisti, lantul fiind inregistrat oficial in 1929.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri