2 / 4

Chrysler 300C

Chrysler 300CAflat intr-o clasa superioara fata de Dodge Avenger, Chrysler 300 C este si mai cunoscut. Aspectul vorbeste de la sine despre originile designului, dar sub caroseria impunatoare s egaste tehnologie Mercedes. E drept, una veche (E-Klasse de acum doua generatii), dar care face fata fara probleme unui model care nu este destinat curselor de nici un fel.

Cu o masa de aproape 2 tone, 300C avea nevoie de un motor pe masura, asa ca s-a preferat un turbodiesel Mercedes, V6, de 3 litri, care produce 218 CP si 510 Nm. Cum ii sta bine unei berline americane de calibru, acceleratia in linie dreapta este buna (8,3 secunde pana la 100 km/h), iar viteza maxima este chiar de invidiat tinand cont de aerodinamica acestui mic tanc – 228 km/h.

Consumul mixt declarat este de 8,1 l/100 km, iar cutia de viteze este una automata. Pretul masinii, cu toate taxele incluse este de 37.680 euro, in conditiile unui nivel de echipare excelent. Teoretic, in Europa, Chrysler 300 C se “bate” cu BMW Seria 5, Mercedes E-Klasse, Audi A6.

In realitate, nici unul dintre cei ce prefera masinile germane nu se va uita la un 300C. Modelul american este pentru pasionatii de masini americane si pentru cei care vor sa arate putin altfel decat majoritatea din cercul lor de cunoscuti.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri