2 / 3

Eficienta energetica

Casa pasiva este acea constructie pentru care factorul decisiv este eficienta energetica. In cazul acestui gen de cladire vorbim, in primul rand, despre economii de energie de pana la 90% in comparatie cu un proiect conventional si reducerea emisiilor de CO2, astfel incat impactul asupra mediului sa fie minimizat.

Conditiile de construire si atestare ale Casei Pasive Politehnica Bucuresti includ respectarea standardelor de etanseitate, impreuna cu un sistem “verde” de asigurare a climatului interior si garantia unor costuri scazute ale constructiei. In acelasi timp, s-au luat in considerare caracteristicile de eficienta termica si difuzia la vapori foarte buna, toate aceste calitati fiind specifice Ytong.

Consumul unei case construite dupa conceptele arhitecturale obisnuite ajunge la valori cuprinse intre 200-240 kwh/m2/an. Noile cerinte generale de performanta energetica a cladirilor de Clasa A incearca un consum general sub 70 kwh/m2/an. In aceste conditii, casa pasiva ajunge la un consum general sub 15 kwh/m2/an pentru incalzirea ambientala.

Sursa: Condo.ro

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri