2 / 5

Turul ABBA, pentru fanii formatiei si nu numai

Formatia anilor '70 ABBA este un alt motiv de mandrie pentru suedezi. Trupa a vandut peste 400 de milioane de discuri in intreaga lume, in ciuda desfiintarii din 1983, cand cele doua cupluri care o constituiau au divortat.

Acum, fanii legendarei formatii pop se pot plimba in orasul natal al membrilor sai si, cu ajutorul autoritatilor locale, pot vizita cele mai frecventate locuri in care trupa si-a desfasurat activitatea.

In fiecare zi de vineri si sambata a lunilor iulie si august, Stockholm City Museum organizeaza mini-circuite pentru turistii interesati de istoria formatiei, care dureaza aproximativ doua ore, la un pret de 120 coroane (13,20 euro).

De exemplu, fanii ABBA vor putea vizita in cadrul turului hotelul Sheraton, unde formatia a filmat mai multe dintre videoclipurile care i-au facut celebri in intreaga lume. De asemenea, turul include si o vizita la Opera regala, unde ABBA au cantat prima oara piesa "Dancing Queen", in noaptea de dinainte de nunta regelui Carl XVI Gustaf cu regina Silvia.

Circuitul mai include si plimbari prin parcul care apare pe coperta albumului Greatest Hits al formatiei, ales din simplul motiv ca se afla langa hotelul Sheraton, unde erau cazati acestia.

"Tururile tematice sunt ultimul racnet in materie de turism urban. Daca New York-ul are turul "Sex and The City", iar Londra are tururi pentru fanii Beatles, cum sa nu ne conformam si noi", a declarat Eva Palmquist, unul dintre ghizii care se ocupa de acest circuit.
Sursa foto: www.stadsmuseum.stockholm.se

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri