2 / 6

Obiective turistice

Normandia este, pentru multi, locul in care s-a decis soarta frontului de vest in al doilea Razboi Mondial, deoarece pe plajele de aici au debarcat trupele aliate in “Ziua Z” (D day), pentru a elibera Parisul de sub dominatia nazista in 6 iunie 1944.

Astfel, pentru fanii istoriei recente, autoritatile locale ofera posibilitatea vizitarii tuturor celor 26 de muzee si locatii-cheie din timpul razboiului, inclusiv a plajelor unde au debarcat trupele, cu diverse reduceri pentru detinatorii unui abonament special numit “Normandie Pass”, informeaza The Independent.

Cei pasionati de trecutul razboinic al regiunii pot face aceste vizite la locurile in care s-a rescris istoria intr-un autovehicul militar original, din timpul razboiului, inchiriat de D-Day Academy.

Pentru membrii familiei care nu sunt foarte pasionati de razboi, exista alternative. Casa in care a copilarit William Cuceritorul ar fi o varianta demna de luat in seama (Chateau Guillaume-Le-Conquerant), dar nu trebuie sa ratati nici orasul Rouen.

Aici puteti vizita locul in care a fost executata Ioana D’arc in 1431, biserica si turnul care ii poarta numele eroinei, catedrala Notre Dame de Rouen si casele acoperite cu scanduri colorate din lemn, construite dupa o traditie veche de sute de ani.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri