2 / 6

Pitztal (1.680 - 3.440 metri): Cel mai mare ghetar din Tirol

Inalt, mai inalt, cel mai inalt, Pitztal: Pe ghetarul Pitztal circula cea mai inalta cabina pe sine din Austria, aici este cea mai inalta platforma de panorama, cea mai inalta cofetarie din Austria si in octombrie are loc cel mai inalt festival al ghetarilor. La 3.440 metri duce cabina pentru panorama, Pitz Panoramabahn; de aici de sus se pot admira piscurile a 50 varfuri de trei mii de metri.

Din 17 septembrie schiorii pot in sfarsit sa coboare pe pantele ghetarului Pitztal - altitudinea si instalatia moderna de zapada artificiala „Snowmaker“ permit acest lucru. Daca dupa cateva saptamani se depune zapada si pe pantele situate mai jos, regiunea de schi de 85 hectare ofera 68 kilometri de partii perfect amenajate. Pe 29 si 30 octombrie are loc marele festival al ghetarului, cu schitest pe un traseu de slalom urias si unul de slalom, cu testari de snowboarduri, de schiuri de tura, un spectacol Speedflying, testari de echipament pentru escaladarile pe gheata si cursuri de incepatori, testari de camere pentru casca cu competitii video precum si DJ si gratar pe terasa insorita Kristall.

Noul centru pentru schi fond de pe ghetarul Pitztal se afla in apropiere de telecabina Mittelbergbahn. Aici exista deja de la inceputul lunii octombrie trasee clasice de schi fond si de stil liber. Situata intre 2.690 si 2.740 metri altitudine, pista de schi fond lunga de sapte kilometri situata pe ghetar este ideala pentru antrenamentul la altitudine al sportivilor profesionisti. Datorita centrului pentru materiale si schimb de echipament sportiv este potrivita si pentru neinitiati. Deschiderea schiului fond are loc la data de 5 si 6 noiembrie, cu diverse puncte de program. Romantic devine in decembrie, inaintea Craciunului, in micutul sat Plangeross, cu ferestre impodobite, troita si cantece pastorale. Razant devine la inceputul lunii martie la al 3-lea PitztalWildface, atunci cand freeriderii curajosi, dupa o urcare de 30 minute la Mittagskogel situat la 3.162 metri, coboara spre Mandarfen catre Pitz Alm. Celor mai rapizi schiori si snowboarderi li se confera titlul de Mister si Miss Wildface.

In Pitztal schiorii pot rezerva trei nopti cazare inclusiv skipass pe 3 zile incepand cu 155 Euro. Si familiile se pot bucura toata iarna de oferte atractive: Copiii pana la zece ani insotiti de un parinte schiaza gratuit.

Sursa foto: www.pitztaler-gletscher.at

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri