1 / 6

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Incepand din 14 noiembrie, restaurantul Benihana prezinta cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate care nu au timp sa asiste la pregatirea traditionala a mancarurilor japoneze pe mesele "hibachi".

Originea Bento poate fi urmarita inapoi pana la sfarsitul Perioadei Kamakura (1185-1333), atunci cand orezul fiert si uscat numit Hoshi-ii a fost preparat ca fel de mancare.

In perioada aceea Hoshi-ii putea fi consumat ca atare sau fiert in apa, si era stocat intr-un saculet de mici dimensiuni. In perioada Azuchi-Momoyama (1568-1600), saculetii au fost inlocuiti cu cutii din lemn lacuit , Bento incepand sa se consume in timpul petrecerilor de ceai.

In perioada Meiji (1868-1912), s-a vandut primul ekiben Bento care continea doua onigirii si o portie de takuan invelita in frunze de bambus. Deoarece in acea vreme scolile nu furnizau masa de pranz, studentii si profesorii isi luau un Bento Box. Tot atunci a fost pus in vanzare si un Bento "european" alcatuit din sandwich-uri.

Desi Bento Box a inceput ca un fel de mancare pregatit in casa si luat la pachet, ulterior acesta a ajuns sa fie preparat in restaurante datorita rapiditatii cu care pot fi servite mai multe feluri de mancare specific japoneze.

Acest concept inedit a ajuns acum si in Romania, la Benihana, restaurant care ofera bucatarie japoneza teppanyaki autentica, precum si un bar sushi cu cele mai rafinate produse.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri