Banii pot fi aer, pot fi viata. Ti se pare greu de crezut? Lucrurile sunt mai simple de atat pentru ca chiar tu poti face ca banii sa fie "o gura de oxigen", daca redirectionezi 2% din impozitul pe venit, bani care oricum merg la stat, pentru a sustine padurile care practic inseamna viata pentru noti toti.

Una dintre cele mai mari asociatii din tara, care se ocupa de platarea copacilor si protejarea mediului, este Mai Mult Verde, care strange fonduri si prin formularele pentru directionarea a 2%. Iata cati bani stange, ce face cu ei si de ce este important sa redirectionezi si tu.

Wall-Street.ro te incurajeaza sa redirectionezi 2% din impozitul pe venit pana pe 25 mai 2017 prin noua campanie "Cu doar 2% faci 100% bine".

Orice roman poate redirectiona 2% din impozitul pe venit pentru a sustine o cauza sociala, un gest care este gratuit pentru ca nu implica bani in plus din propriul buzunar. Banii redirectionati sunt aferenti veniturile realizate in anul fiscal 2016. Afla de aici cum.

Mai Mult Verde a inceput sa stranga Formularul 230 sau Formularul 200 din 2009, iar in ultimii trei ani a primit urmatoarele sume de la romanii care au directionat 2%:

  • 2016: 7.520 lei - 0,59% din bugetul organizatiei
  • 2015: 10.654 lei - 1,17% din bugetul organizatiei
  • 2014: 7.520lei - 0,69% din bugetul organizatiei

"Intr-o vreme in care sursele de finantare – publice sau private – pentru activitatile organizatiilor neguvernamentale de protectia mediului sunt tot mai rare, redirectionarea a 2% din impozit sau orice alta forma de sustinere, reprezinta adesea o gura de oxigen, un colac de salvare, o forma de democratizare a implicarii sociale", spun reprezentantii Mai Mult Verde.

Ce a facut asocitia din banii care dau oxigen

Fondurile stranse din 2% cumulate cu fonduri de la persoane fizice si juridice au mers catre programul nostru, “Fa cadou un copac”, din campania de plantare din toamna.

In 2015, 200 de voluntari au plantat 7.000 de puieti de salcam, la Videle, judetul Teleorman, pe o suprafata de 1,5 hectare, intr-o zona degradata de acumularile constante de deseuri de constructii si de alunecarile de teren.

In 2016, plantarea a avut loc pe 22 octombrie, la Videle, unde 120 de voluntari au pus in pamant 6.000 de puieti de salcam si de corcodus. Actiunea s-a desfasurat pe un teren ce ameninta sa se prabusasca erodat de raul ce trece pe la baza acestui deal.

Campania „Fa cadou un copac!” a inceput in decembrie 2010 si a pornit de la necesitatea strangerii de fonduri pentru impadurirea zonelor defavorizate din Romania. Pana acum s-au plantat 43.000 de puieti la Snagov, Ploiesti si Videle.

Asociatia MaiMultVerde este o organizatie neguvernamentala de protectie a mediului. In primii opt ani de activitate, 2008 - 2015, Mai Mult Verde a lucrat cu 22.500 de voluntari, a plantat peste 785.000 de puieti, a strans peste 330 de tone de deseuri, a implementat primul sistem de bike-sharing din Bucuresti, Oradea si Timisoara, Cicloteque, a derulat campanii nationale de informare si educatie si a organizat prima gala de strangere de fonduri pentru proiecte de mediu, Gala Verde. Mai Mult Verde a atras in cei opt ani de activitate peste 4,3 milioane de euro pentru proiecte de mediu, fondurile obtinute din sponsorizari oferite de marile companii din Romania, donatii si finantari europene.

Tine minte, formularul trebuie trimis pana pe 25 mai 2017. De asemenea, fii constient ca prin redirectionarea a 2% controlezi unde merg banii tai, unde ajung concret si ce se intampla cu ei.

"Cu doar 2% faci 100% bine" este o campanie wall-street.ro de informare, educare si constientizare, prin care sustinem faptele bune. In perioada urmatoare vom publica articole si analize despre domeniile si cauzele spre care poti redirectiona 2% din impozitul pe venit.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »


Setari Cookie-uri