Sibiceanu Gabriel-Catalin, 24 de ani, a terminat anul acesta Facultatea de Drept si in 2010 a absolvit Scoala de Politie din Campina, fiind totodata multiplu campion European la rugbi cu echipa nationala a Romaniei. Alaturi de varul sau, pasionat si el de antreprenoriat, s-a hotarat sa lanseze un business de vulcanizare.
“Ideea de antreprenoriat mi-a placut inca din copilarie, de cand vindeam dulciuri sau tricouri la prieteni, dar ceea ce ne-a determinat cu adevarat sa incepem aceasta afacere a fost momentul in care am fost nevoit sa caut o vulcanizare in Bucuresti pentru a-mi suda si indrepta o janta dupa ce am dat cu masina intr-o groapa”, povesteste Sibiceanu (foto jos) inceputurile afacerii sale.

Atunci a observat ca este greu sa gaseasca asemenea servicii, a vazut cat de mari si supraapreciate sunt preturile si cat mai este de lucrat cu personalul in acest domeniu.

“Mentionez ca atunci abia terminasem Scoala de Politie, lucram in Ministerul De Interne ca si agent de politie si avem un program foarte stresant iar salariu de atunci nu acoperea nici macar necesarul minim traiului de zi cu zi. (lucram la un post de politie in Comuna Balotesti)”, spune tanarul care doreste sa isi completeze studiile cu un Master in Managementul Afacerilor Internationale.

Dupa ce a sesizat oportunitatea inceperii unui business in acest domeniu, alaturi de varul sau Dragos Diaconescu (27 de ani), absolvent al Facultatii de Management Financiar-Contabil, el si-a dat demisia din cadrul Politiei Romane si a inceput demersurile pentru a deschide “o altfel de vulcanizare”.

Si-a adunat economiile, si-a vandut chiar si masina, varul rugbistului a facut un imprumut de 20.000 de euro “si am inceput treaba”. Astfel, s-a nascut Top Wheels Auto, in Baneasa, zona Vatra Noua.

“Acum ne-am dublat utilajele cu care lucram, ne-am construit propriul nostru hotel de anvelope, de asemenea ne-am construit propriul nostru laborator pentru sudat jante, care va fi inaugurat pe 20 septembrie cu aparate de ultima generatie iar acum nu mai depindem de colaboratori in ceea ce priveste pretul si durata pentru sudura, pret pe care il vom reduce cu 50% fata de cel prezent”, spune el.

Vulcanizarea ofera servicii complete pentru service roti – sudura jante, vopsitorie jante, indreptari jante, accesori pentru roti (prezoane, valve, antifurturi, capace, inele de ghidaj), vanzari anvelope si jante si tot ce tine de servicii de vulcanizare.

Factori inediti si mai putin intalniti in domeniu


Top Wheels Auto are pagina de Facebook cu peste 3.300 de like-uri dar si pagina de YouTube unde, in cateva clipuri, prezinta cateva proceduri pe care le folosesc.

“In urma cu o luna am adus de la un depozit o roata care cantareste aproximativ 400kg, am vopsit-o si acum sta in fata sevice-ului. In urma cu putin timp ne-a venit insa o idee mai «nebuna», am cumparat un trabant, l-am imbracat in cauciuc, i-am schimbat jentile si cauciucurile care erau pe 12 cu unele pe 19, vopsite fiecare in culori diferite. Trabantul s-a aflat in Piata Victoriei in parcare si intentionam ca saptamana viitoare sa il mutam in parcarea parcului Herastrau”, exemplifica el cateva modalitati de promovare.

“Momentan nu importam jante sau anvelope, intrucat avem un contract cu o firma foarte mare care se ocupa de distributia jantelor si a anvelopelor, si benecifiem de o reducere substantiala, astfel ca ne permitem sa avem preturi foarte mici si la vanzari anvelope si jante. Insa in urmatorii doi ani avem in plan sa importam noi toate produsele ce tin de acest business si astfel sa scadem si mai mult preturile la vanzarile de anvelope si jante”, spune tanarul antreprenor.

Marja de profit cu care lucreaza in prezent firma este de circa 15%, pentru anul in curs estimand ca vor genera afaceri de circa 170.000 de euro.

“Avand in vedere ca in prezent avem un singur service de roti, ne-am concentrat pe firmele mici si mijlocii, avem 12 contracte de colaborare si prestari servicii, insa 60% din clienti sunt persoane fizice. Pe partea de service de roti avem clienti din toata Romania iar principala legatura intre noi si clientii din intreaga tara, este reprezentata prin firmele de curierat”, spune Sibiceanu Gabriel-Catalin.

A doua vulcanizare o vor deschide tot in sectorul 1, in zona de nord, data deschiderii oficiale fiind 1 noiembrie 2012.

Cum ti se pare afacerea celor doi tineri? Consideri ca vor putea avea succes (si) in viitor? wall-street.ro te incurajeaza sa comentezi!

CONCIS: Informatii economice pentru antreprenori in 100 de cuvinte


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri