Tibi Breazu, 32 de ani, a lansat proiectul Originalo.ro ce permite cumpararea unui voucher personalizat care poate fi facut cadou, ramanand la alegerea sarbatoritului ce alege dintr-o lista de zeci de activitati. Pe anul curent actionarul asteapta venituri de 15.000 euro, iar in urma unui parteneriat de distributie cu Diverta afacerile vor creste la circa 45.000 euro anul viitor.
Tibi Breazu este dealer Toyota Pitesti si Valcea. El a studiat la ASE si in Franta la ISG Business School.

Ideea Originalo.ro i-a venit din nevoia de a oferi un cadou flexibil, cu care sa nu poti da gres. “Atunci cand trebuie sa oferim un cadou, cu totii suntem pusi in dilema: daca nu ii place, daca i se potriveste, etc. Oferind o experienta Originalo, fie pe spa, fie pe sport sau sejur, scapi de aceasta grija. Practic, atunci cand oferi un cadou Originalo, cel care il primeste are libertatea sa isi aleaga din zeci de optiuni ceea ce ii place cel mai mult. Cadoul poate fi folosit oricand pe o perioada de cel putin un an si poate fi schimbat oricand”, spune Breazu.

Tanarul a aflat de proiectul AfacereaMea sustinut de wall-street.ro si a decis sa spuna povestea Originalo.ro. Ai si tu un proiect la inceput de drum cu elemente originale si care s-ar putea transforma intr-un succes? Nu ezita si scrie-ne pe AfacereaMea@Wall-Street.ro.

Investitia initiala in proiect s-a ridicat la circa 70.000 de euro si el asteapta break-even-ul “intr-un termen mediu”. Proiectul a fostlansat in luna mai a acestui an.

Vanzarile se desfasoara preponderent pe site-ul proiectului iar din luna septembrie a intrat si in reteaua Diverta la Bucuresti, Constanta si Cluj, urmand ca in perioada imediat urmatoare sa extinda distributia si prin intermediul altor lanturi de magazine.

Ne adresam atat vanzarilor punctuale, dar si corporate, in conditiile in care oferim posibilitatea ca pachetele noastre sa poata fi personalizate cu logo-ul companiei care le achizitioneaza. In plus, politica noastra corporate ofera si posibilitatea de a personaliza pachetele in privinta continutului acestora, oferind libertate de creatie clientilor nostri”, subliniaza actionarul proiectului.

Pana in prezent s-au vandut cateva sute de cadouri iar pentru anul acesta, avand in vedere apropierea sarbatorilor de iarna, estimeaza comercializarea a cateva mii de “pachete cadou experienta”.

“Principala provocare este educarea pietei pentru acest tip de produs. Originalo este un concept inovativ, care ofera in fiecare pachet zeci de experiente la alegere, de care se poate beneficia in baza voucherului inclus in pachet, care acopera integral oricare dintre experientele mentionate si care are o valabilitate de cel putin un an de zile. Desi acest tip de cadou exista de multi ani pe piata internationala, in Romania nu este cunoscut inca”, spune Tibi Breazu.

Preturile pachetelor cadou variaza de la 100 de lei la 500 de lei si sunt impartite pe sectiuni precum sejur, sport, aventura sau spa dar si pe regiuni geografice.

Cum ti se pare proiectul tanarului? wall-street.ro te incurajeaza sa comentezi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri