Cei 130 de avocati si consultanti din biroul de la Bucuresti al NNDKP (Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen), una dintre cele mai puternice trei firme de avocatura de pe piata locala, ocupa trei etaje in parcul de afaceri Bucharest Business Park.
Sediul firmei fondate in urma cu doua decenii de avocatii Ion si Manuela Nestor este unul dintre cele mai mari din industria avocaturii de business.

“In timp ce multi romani cu spirit antreprenorial se intorceau cu geamantane de falsuri, iar cativa imparteau frateste contul Libertatea, avocatii Ion si Manuela Nestor se gandeau in bucatarie la o firma de consultanta juridica mai ceva ca in serialul TV Bulevardul Paulista”. Asa incepe un film de prezentare a casei de avocatura NNDKP (Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen) realizat cu ocazia aniversarii a 20 de ani de activitate.

Fondata in 1990 de Ion Nestor si Manuela Nestor si dezvoltata apoi, incepand din 1995, impreuna cu Andrew Kingston si Patricia Petersen, casa de avocatura a avut practic primul sediu oficial in bucataria celor doi avocati romani.

Daca in 1995 sediul casei de avocatura era intr-o vila din cartierul Cotroceni, mai tarziu, intre 1998 si 2001 cei 30 de avocati lucrau intr-un alt sediu, pe strada Mircea Zorileanu din Capitala. Consecventi birourilor situate in cladiri moderne, avocatii NNDKP au activat pana in 2005 in turnul Neocity de pe Calea Dorobantilor.

NNDKP s-a mutat in Bucharest Business Park, amplasat in zona Piata Presei, in urma cu sase ani, iar acum suprafata inchiriata in biroul din Bucuresti este de 3.519 mp. Suprafata medie per angajat depaseste 17 mp, cu mult peste media intalnita in companiile din centrul Bucurestiului, respectiv 11 mp per angajat (pe langa cei 130 avocati si consultanti, in biroul din Capitala mai lucreaza 68 de angajati in departamentele administrative).

Parcul de afaceri Bucharest Business Park a fost dezvoltat de compania Portland Trust si achizitionat in anul 2005 de fondul austriac de investitii CA Immo. Proiectul are o suprafata de 25.800 mp si un grad de ocupare de 100%, fiind unul din cele mai bune parcuri de afaceri din tara.

Alaturi de avocatii de la NNDKP, in proiectul Bucharest Business Park mai au sediile companiile BAT, TNT, Heberger, Romsys, MSD, Western Union, Coca Cola, Sony, Ness si IBM. Chiriile pentru spatiile de birouri din zona Piata Presei variaza intre 15-17 euro/mp/luna, potrivit celor mai recente informatii din piata.

NNDKP a rezervat 89 locuri de parcare, iar procentul de spatii inchise versus cele deschise este de 40/60%. Cele sase sali de sedinta poarta numele unor avocati celebri, iar cea mai mare - Sala “Profesor Ion Nestor” - numita dupa tatal fodatorului NNDKP, are 64 metri patrati.

Biroul Ioanei Niculeasa (foto), unul dintre partenerii NNDKP, are 16 mp, este situat la etajul unu, cu vedere spre parcul Herastrau.

Avand in vedere ca meseria sa presupune multe intalniri si negocieri, ce au loc si in afara biroului, Ioana Niculeasa, specializata in imobiliare, petrece in sediul firmei 8-10 ore pe zi. “Biroul ideal este acela in care muncesti cu placere, in care impartasesti cu colegii idei minunate, si nu doar pe cele legate exclusiv de business. Este un birou plin de plante si flori care iti inveselesc ziua, dar si de mici lucruri personale, care iti aduc aminte de momente si oameni dragi”, afirma Ioana Niculeasa.

Ea spune ca din biroul ideal nu ar trebui sa lipseasca un scaun foarte confortabil si o masa rotunda. In cazul biroului sau, unde masa este patrata, Ioana Niculeasa se aduna cu echipa de real estate (formata din 10 avocati) ori de cate ori e nevoie, nu numai pentru a gasi o solutie la o problema juridica spinoasa, ci si daca vor sa discute aprins despre preferatii lor in cursa premiilor Oscar. Nu stim insa care au fost favoritii avocatilor de anul acesta: o pelicula despre institutia monarhica din Marea Britanie sau povestea americana a unui tanar inventator de proiecte online.

BIROU DE COMPANIE este o sectiune saptamanala care prezinta birouri ale celor mai puternice firme din Romania.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri