Cu terasa, piscina si o gradina “populata” de masute si scaune sub o bolta bogata de plante cataratoare, vila cu etaj in care “locuiesc” cei aproape 30 de angajati ai agentiei de relatii publice Image PR pare a fi mai degraba caminul unei familii.
Compania s-a mutat aici acum aproape doi ani si nu ar schimba cu nimic confortul si atmosfera calduroasa pe care le confera vila cocheta situata pe intrarea Carol Knappe din Capitala.

“Este un confort cu totul si cu totul altul fata de o cladire de birouri, corporatista. Aici, spatiul este primitor, familiar, intim”, spune Alexandru Paius (foto), partener senior al agentiei de relatii publice Image PR, infiintata in urma cu 16 ani.

Fostul sediul, vandut unei fundatii, se afla la cateva strazi departare, asa ca schimbarea nu a fost una majora, mai ales ca unii angajati alesesera sa se mute in zona tocmai pentru a fi cat mai aproape de serviciu.

“A fost important sa stam in continuare la casa, intr-un spatiu personalizat, pe care sa-l percepem ca fiind al nostru”, adauga partenerul.

Pentru angajati, mutarea in noua vila a fost o surpriza, de care acum se declara incantati. “Cladirea ne-a placut de la prima vedere pentru ca este foarte primitoare si eleganta. Ne-au incantat terasa cu piscina, spatiile mari, finisajele impecabile”, spun ei.

Mutarea in noul sediu a insemnat pentru companie o economie de 30%, in conditiile in care spatiul este mai mic – 400 de metri patrati, deci si cheltuielile cu utilitatile sunt mai restranse. In plus, chiria lunara se ridica la 10 euro pe metru patrat, adica jumatate fata de tariful practicat de proprietarii vechiului sediu. In plus, zona este una cu trafic redus, unde accesul la mijloacele de transport in comun este unul facil.

Vila a fost construita ca resedinta a unei familii, dar mai apoi proprietarii au hotarat sa o inchirieze. “Fiind initial conceputa ca resedinta, a fost necesar sa regandim felul in care sunt utilizate toate spatiile, cum ne impartim pe birouri”, spun reprezentantii Image PR. La momentul respectiv, in octombrie 2009, Image PR avea putin peste 20 de angajati, dar acum sunt 27 de persoane repartizate in birourile de la etaj si mansarda.

Cele sase echipe lucreaza in camerele transformate in birouri, iar in locul fostului living se afla sala de sedinte cu opt locuri, despartita de holul de la intrare prin usi glisante. Circa 100 de metri patrati reprezinta spatii deschise, adica zona de receptie, holurile, scarile. Vila are trei camere, un living, o mansarda, patru bai si o bucatarie spatioasa, complet utilitata, precum cea dintr-o casa de vacanta.

Alexandru Paius spune ca de aproape un an a renuntat la ideea unui birou propriu in favoarea unuia “mobil” pentru o mai mare flexibilitate, care sa corespunda programului zilnic. “Imi petrec 50% din timpul de lucru in afara sediului, la intalniri cu clientii”, explica partenerul.

El sustine ca, la capitolul “minusuri”, nu gaseste niciun dezavantaj al sediului, poate doar spatiul limitat, in conditiile in care echipa Image PR urmeaza sa se mareasca. In prezent, mai sunt patru posturi de lucru libere la mansarda, iar daca acestea vor fi ocupate, atunci conducerea agentiei va trebui sa se gandeasca la noi solutii de reconfigurare a spatiului de lucru sau poate chiar la un alt sediu.

BIROU DE COMPANIE este o sectiune saptamanala care prezinta birouri ale celor mai puternice firme din Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri