Orange Romania, cel mai mare operator telecom din Romania, are mai multe sedii in Bucuresti, situate in Calea Victoriei, Pipera si Giulesti. wall-street.ro a realizat fotografii in cadrul celor din urma doua sedii in care, cumulat, lucreaza circa 1.200 de angajati ai operatorului.

Sediul Iride – Pipera

In sediul din Pipera sunt 1.070 de angajati Orange din departamentele Customer Service si Technology.

Suprafata sediului este de 8.890 mp pe 3 niveluri, dar partea de birouri este doar la etajele 1 si 2, parterul avand numai zone de depozitare. Pe langa spatiile de birouri, in cladire au fost amenajate sali de pregatire pentru angajati sau parteneri. De asemenea, au fost amenajate o cantina si doua sali se mese, un cabinet medical si o sala de fitness pentru angajati.

In cadrul sediului, aproape de intrare, a fost deschis si un Orange shop pentru clientii Orange care lucreaza in zona Pipera.

Sediul din Iride a fost inaugurat in 2005. Zona in care se afla este foarte dezvoltata pe segmentul business, multe companii avand birouri acolo. Angajatii Orange au acces imediat la mijloace de transportul in comun, precum metrou, tramvai. “Ca dezavantaje putem mentiona traficul intens din timpul orelor de varf, dar acesta este un lucru intalnit in majoritatea zonelor din Bucuresti”, spun oficialii companiei.

Proprietarul cladirii este fondul austriac de invesititii Immofinanz.

Sediul Pasteur – Sos. Giulesti


Sediul din Giulesti are in jur de 130 de angajati Orange. Acestora li se adauga si cei care vin la Orange Business School, iar numarul lor poate ajunge undeva la 100.

Sediu se intinde pe o suprafata de 3.400 mp pe 5 niveluri, de la -1 la etajul 3. Aici se afla Centrul de Training in care sunt pregatiti angajatii din Orange. Acestia iau parte la cursuri, schimburi de experienta si workshop-uri. Pentru a simula situatii ce pot aparea intr-un magazin, in sediul din Giulesti s-a construit un “fake-shop” in care angajatii interpreteaza pe rand, atata rolul clientului, cat si cel al vanzatorului.




Birourile Orange sunt deschise din 1997. Angajatii Orange au la dispozitie sali de training spatioase, cu un design modern si echipamente de ultima generatie. Un dezavantaj ar fi faptul ca sediul nu are acces imediat la metrou, dar pentru a remedia situatia Orange pune la dispozitia angajatilor un microbuz ca mijloc de transport de la metrou la sediu si retur. Proprieterul cladirii este o persoana fizica.

Veniturile Orange Romania au scazut in primul semestru cu 5,6% fata de nivelul din aceeasi perioada a anului trecut, la 457 milioane euro, iar numarul clientilor companiei s-a redus de la inceputul lui 2011 cu peste 350.000 (3,3%), la 10,112 milioane.

Principalii concurenti ai Orange Romania sunt Vodafone, Cosmote, precum si Romtelecom, RCS&RDS si UPC.

Vezi cum arata si sediile UPC Romania si Romtelecom.

Care dintre cele trei vi se par cele mai placute/eficiente? Comentati mai jos.

BIROU DE COMPANIE este o sectiune saptamanala care prezinta birouri ale celor mai puternice firme din Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri