Casa de avocatura White & Case, care a intrat pe piata locala in anul 2008, ocupa o suprafata de peste 1.500 mp in cladirea Europe House, amplasata in Piata Victoriei. Cei 45 de avocati s-au mutat in primavara in noul sediu, a carui amenajare a costat 400.000 euro.
White & Case s-a mutat in luna mai in cladirea de birouri Europe House, unde a inchiriat integral etajul sase, cu o suprafata de 1.550 mp. Investitia in relocarea companiei si amenajarea noului sediu s-a ridicat la aproximativ 400.000 euro. Anterior, casa de avocatura si-a desfasurat activitatea intr-o vila istorica din zona Gradina Icoanei.

“Incarcatura istorica si valoarea arhitecturala ale vilei din strada Nicolae Filipescu sunt de necontestat. Exista si o valoare sentimentala, intrucat a fost locul in care s-a format echipa White & Case din Bucuresti, a fost prima noastra «casa». Cu toate acestea, nevoile de ordin practic s-au accentuat si s-au diversificat, asa incat am decis sa cautam un alt spatiu”, povesteste Delia Pachiu (foto), partener in cadrul casei de avocatura White & Case.

Valoarea sentimentala a vechiului sediu este usor vizibila si in spatiul ocupat de avocati in Europe House, de unde nu lipsesc fotografiile reprezentative ale vilei din Gradina Icoanei. Sediul avocatilor dispunde de trei sali de sedinta, inclusiv o sala de consiliu care poate acomoda circa 40 de persoane.

Salile ies in evidenta prin trei covoare traditionale afgane, pentru care avocatii au asteptat sase luni de la comanda si pana la livrare, covoarele fiind lucrate de catre lucratori afgani, cu materii prime 100% naturale, inclusiv coloranti din plante.

Spatiile inchise predomina si reprezinta birourile avocatilor si ale celei mai mari parti din membri echipei de business services: office management, IT, financiar, marketing si traducatori, inclusiv biblioteca. Aici, cartile sunt ordonate pe categorii, conform ariilor de practica la care se refera.

Birourile partenerilor sunt amplasate in imediata apropiere a receptiei si a salilor de sedinta si au o suprafata similara cu cea a birourilor celorlaltor avocati, de aproximativ 32 mp. Incaperile sunt “tapetate” pe alocuri cu diplome diverse, cu caracter academic sau de afaceri si cu fotografii de ordin personal.

La alegerea noului sediu, avocatii White & Case au avut in vedere o locatie centrala, acces facil din toate directiile orasului, un spatiu usor de compartimentat si un istoric relevant in ceea ce priveste exploatarea imobilului. Cladirea Europe House se afla in portofoliul fondului austriac de investitii Europolis, achizitionat la inceputul anului de catre CA Immo. De administrarea cladirii se ocupa compania de property si facility management BSS.

Singurele dezvantaje ale noului sediu sunt, in opinia avocatilor, o plaja mai limitata de locatii pentru intalnirile de afaceri si distanta mai mare fata de principalele hoteluri folosite de clienti.

Tranzactia de inchiriere a fost intermediata de compania de consultanta imobiliara CBRE, iar de amenajarea sediului s-a ocupat compania COS. Negocierile pentru semnarea contractului de inchiriere au durat aproximativ patru luni, potrivit Alinei Calciu, senior broker in cadrul departamentului de birouri al CBRE Romania.

Printre chiriasii cladirii Europe House se mai numara Orange, Alico, BCR Banca pentru Locuinte, BSS, CA Immo si CBRE. Europe House s-a clasat pe locul noua in topul celor mai bune cladiri de birouri din Bucuresti, realizat de wall-street.ro.

BIROU DE COMPANIE este o sectiune saptamanala care prezinta birouri ale celor mai puternice firme din Romania.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri