Pe strada Aurel Vlaicu din Brasov, cunoscuta pentru casele cu arhitectura tipic saseasca, are sediul producatorul danez de ferestre de mansarda Velux. Si pentru ca mansarda este cuvantul cheie, compania a inchiriat un astfel de spatiu si pentru birourile celor 15 angajati.
In sediul Velux Romania lucreaza aproximativ 15 angajati, iar ocazional in salile de sedinta si celelalte birouri se alatura si angajatii care lucreaza pe teren, directorii zonali si regionali de vanzari, tehnicieni service si colegii din depozit.

“Am ales sa pozitionam strategic sediul la Brasov, in centrul Romaniei, la distante relativ egale de toate celelalte zone ale tarii. Astfel, livrarea produselor se face cu usurinta iar deplasarea fortei de vanzari si service de pe teren catre birou este echilibrata”, explica Razvan Tudor (foto), primul sef roman al Velux Romania.

Nici zona din Brasov nu a fost aleasa intamplator, adauga Tudor. Strada Aurel Vlaicu este incadrata numai de case cu arhitecura tipic saseasca, care permite mansardarea podurilor.

Cladirea de birouri a fost proiectata de catre Madalina Petrescu, unul dintre arhitectii Velux Romania. “In proiectare s-a pus accent pe ergonometrie si confort necesar in desfasurarea activitatilor zilnice. Mansarda a fost finalizata in anul 2006, fiind construita de catre compania Kronvest si in prezent gazduieste la etajele inferioare inca doua firme”, adauga seful Velux.

Mansarda celor de la Velux are o suprafata totala de 400 mp si este amenajata pe doua niveluri, iar compartimentarea a fost gandita astfel incat cele doua planuri sa comunice atat fizic cat si vizual. Ideea de deschidere catre exterior a fost o componenta dominanta deoarece sediul functioneaza, in primul rand, ca si cladire de birouri, dar, in acelasi timp, ca showroom.

Un birou cu 51 de ferestre


Mansarda dispune de 51 de „ochiuri spre cer”, cum denumesc angajatii ferestrele. “O atentie deosebita s-a acordat atat alegerii numarului si marimii ferestrelor de mansarda dar si modului de pozitionare a acestora, astfel incat sa permita o manevrare usoara iar colegii sa poata privi pe fereastra fara sa mai fie nevoiti sa se ridice”, povestete Tudor.


Primul nivel al sediului este bine delimitat, intrucat activitatile de aici au nevoie de un plus de discretie. De-a lungul holului, sunt insiruite bucataria si sala de mese, sala de sedinte, biroul departamentului financiar, de IT si cel de marketing.

Al doilea nivel reprezinta un spatiu deschis care gazduieste birourile departamentului de relatii clienti, dispuse in insule de cate patru. Amplasarea apropiata a birourilor a avut ca efect o viteza de comunicare a informatiilor ridicata si reactii mai rapide in randul echipei, adauga Tudor.

Biroul directorului general sau „acvariul”, cum ii spun angajatii, se afla la al doilea nivel al mansardei, in prelungirea spatiului deschis unde isi desfasoara activitatea departamentul de relatii clienti, fiind despartit de acesta printr-un perete de sticla.

Managerul obisnuieste sa stea mai mereu cu usa deschisa, biroul sa avand si o deshidere catre o terasa care surprinde panorama.

Grupul danez Velux, care are circa 10.000 de salariati globali, este prezent in peste 40 de tari la nivel mondial si dispune de 11 unitati de productie.

BIROU DE COMPANIE este o sectiune saptamanala care prezinta birouri ale celor mai puternice firme din Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri