La fel precum s-au lansat foarte multe companii romanesti ori straine, si agentia de servicii digitale Infinit (fosta Infinit Solutions) a avut primul sediu in apartamentul fondatorilor. In prezent, lucreaza la parterul hotelului Rin Grand, detinut de fratii Negoita, pentru ca si-au dorit sa beneficieze de serviciile all inclusive ale unui hotel.
Practic, de la fondarea companiei in aprilie 2007, Infinit, unul dintre principalii jucatori pe piata agentiilor de servicii interactive, cu afaceri de peste 900.000 de euro anul trecut, a avut cinci sedii: doua apartamente, o casa si doua locatii din cadrul Rin Grand Hotel, unde au biroul din octombrie 2008.

Daca acum cei aproximativ 30 de angajati au parte de servicii all inclusive (restaurant, cafenea, sala, SPA si parcare), in schimb, la inceput conditiile nu erau la fel prielnice, in special pentru Alex Cernatescu (29 de ani), directorul general si presedintele agentiei, avand in vedere ca locuia in apartamentul in care se afla firma.

“Toata lumea credea sunt cel mai matinal din lume, eu dormeam acolo si nimeni nu se prindea. Strangeam canapeaua si deschideam usa. Si ei veneau din ce in ce mai devreme si eu tot primul «ajungeam». Era un apartament decomandat si fiecare spatiu era maximizat. Erau 13 usi in doua camere. Cand trebuia sa plec undeva, ma schimbam in debara", explica Cernatescu, directorul general al companiei rebranduite de curand din Infinit Solutions in Infinit.

La un moment dat, isi aminteste el, ii arata balconul unui nou angajat si ii spunea ca acela va fi biroul lui.

"In bucatarie erau oamenii de la BTL (n.red. organizare de evenimente), in sufragerie programatorii, iar in dormitor departamentul financiar, cel de vanzari si angajatii de la client service (n.red. departamentul care se ocupa de relatia dintre agentie si client). Ajunsesem 15 persoane”, spune Cernatescu.

Insa nu dupa mult timp, in februarie 2008 s-au mutat intr-o noua casa, pana in luna octombrie a aceluiasi an.

“I-am zis lui Andrei (fratele lui Alex Cernatescu, cofondator si director financiar al companie): «Bai, ne mutam maine». Nu am mai apucat sa-i anuntam pe toti si a doua zi au venit linisititi la birou si ne-am mutat. Acolo, avantajul era ca puteam sa facem gratare”, isi aminteste Cernatescu.

Dar, atunci cand s-au mutat, vecinii lor nu erau acasa si "totul era perfect”, dupa cum spun cei doi frati. Insa, dupa ce s-au intors, trebuiau sa treaca “printre gratare, fum de mici, manele si tuica”.

“Totul a culminat cand am avut o intalnire pe Skype cu un client din afara. Casa nu avea termopane si, in timp ce prezentam, la un moment dat, s-a auzit: «Nasu’ mare, da-i drumul!». Si a inceput o mare nunta in strada. Si clientul intreba: « What is this? What happens?» . Se auzea foarte puternic”, afirma Andrei Cernatescu.

Astfel, s-au mutat in Rin Grand Hotel, unde au stat cateva luni in prima locatie si apoi au inchiriat timp de un an un alt spatiu, tot in hotel, unde lucreaza si in prezent.

Cei 31 de angajati isi defasoara activitatea pe o suprafata de aproximativ 270 – 300 mp, pe un singur etaj.

“Ni s-a parut interesant sa avem sediul agentiei intr-un hotel si sa beneficiem de toate avantajele si serviciile pe care le ofera regimul hotelier, adica servicii all inclusive”, explica Andrei Cernatescu.

In cadrul companiei, procentul de spatii deshise versus inchise este de 70% la 30%, exista doua sali de sedinta si o bucatarie. De asemenea, avand la dispozitie parcarea hotelului, gasirea unui loc de parcare nu reprezinta o problema.

Infinit este o companie fondata in aprilie 2007 de catre fratii Alex (29 de ani, CEO si presedinte) si Andrei Cernatescu (27 de ani, director financiar).

Anul trecut, agentia a avut o cifra de afaceri de aproximativ 915.000 de euro si un profit net de 55.000 de euro, conform Ministerului de Finante.

Printre clientii Infinit se numara Rompetrol, JTI, Honda, Procter&Gamble, Volksbank, Rin Grand Hotel si GSK.

BIROU DE COMPANIE este o sectiune saptamanala care prezinta birouri ale celor mai puternice firme din Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri