Dezvoltatorul ceh de parcuri logistice PointPark Properties, activ in 12 tari din Europa, si-a deschis in aceasta vara birou si in Romania, compania fiind prezenta pe piata locala din 2010, printr-un parteneriat cu fondul de investitii Europa Capital.
PointPark Properties (P3) a considerat la sfarsitul anului trecut ca deschiderea unui birou in Romania este o oportunitate, dupa ce compania si-a desfasurat activitatea timp de un an prin intermediul parteneriatului cu Europa Capital.

In aceasta vara, P3 s-a mutat intr-o vila din apropiere de Piata Romana, unde ocupa o suprafata de 150 mp. In prezent, in acest spatiu lucreaza patru angajati, insa planurile companiei includ extinderea echipei locale. Alegerea sediului nu a fost insa usoara, intrucat conducerea P3 voia ca noul birou sa indeplineasca mai multe criterii.

"Am urmarit sa fim aproape de zona de business a Capitalei, adica de Piata Victoriei, dar si de nord. Am vrut, de asemenea, sa avem un acces rapid catre Pitesti, Constanta si nordul orasului. Aceasta cladire a indeplinit toate criteriile si «a venit » cu un bonus: un parc (n.r: parcul Nicolae Iorga) in fata geamului , ceea ce este rar la cladirile de birouri", spune Stefan Gheorghiu, country manager al PointPark Properties.

Sediul P3 include doua sali de sedinte, una facand parte din biroul lui Gheorghiu. In ceea ce priveste biroul sau, Stefan Ghoerghiu spune ca are o atitudine deschisa si poate lucra la fel de bine intr-un spatiu inchis de 30 mp sau in mijlocul angajatilor.

Gheorghiu a fost numit country manager al P3 in Romania incepand cu data 1 iunie. El are o experienta de 15 ani pe piata imobiliara si, inainte de a se alatura echipei PointPark Properties, a ocupat functia de director comercial in cadrul companiei Willbrook International, cunoscuta pentru dezvoltarea cladirilor de birouri Cathedral Plaza si Platinum Business & Convention Center.

Echipa P3 din Romania are ca "target orientativ" inceperea constructiei pentru 40.000 mp pana la finalul anului financiar, respectiv 31 iunie 2012. Cu toate acestea, Gheorgiu afirma ca P3 nu va construi speculativ, ci doar la cerere spatii logistice si industriale.

La inceputul anului trecut, P3 a incheiat un parteneriat cu fondul de investitii Europa Capital, prin care ofera servicii de asistenta si dezvoltare pentru constructia unui parc industrial in judetul Cluj.

Point Park este activa in 12 state din Europa si administreaza peste 1,5 milioane metri patrati de spatii logistice. PointPark Properties este o subsidiara a Arcapita Industrial Management, compania specializata in investitii in spatii logistice a Arcapita Bank, care opereaza in Bahrain, Atlanta, Londra si Singapore.

BIROU DE COMPANIE este o sectiune saptamanala care prezinta birouri ale celor mai puternice firme din Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri