Din vara anului 2010, sediul Romanian-American Foundation se afla intr-o vila din apropiere de Piata Victoriei, construita in stil neo-romanesc. Cladirea a devenit cunoscuta dupa ce gazduit filmarile peliculei “Veronica” in anul 1972.
Vila cu o suprafata utila de peste 1.000 mp a fost construita in anul 1927 si extinsa in 1932, fiind contemporana cu cladiri precum Palatul CEC, Palatul Bancii Nationale, Palatul Postelor, Ateneul sau Universitatea de Medicina. Cladirea a fost proiectata de arhitectul Nicolae Nenciulescu, cunoscut pentru Palatul Regal, folosit in prezent ca sediu al Muzeului National de Arta.

De-a lungul anilor, casa din Piata Victoriei a fost resedinta privata, sediul Legatiei Spaniei si Ambasada Greciei, iar in 1972 a gazduit filmarea mai multor secvente din “Veronica”, unul dintre cele mai cunoscute filme romanesti pentru copii. Din 2010, cladirea se afla in proprietatea Romanian-American Foundation (RAF).

„Intrucat fundatia isi propune sa lucreze si sa existe in Romania pe termen lung, am considerat potrivita optiunea de a cumpara sediul in care activam. Casa RAF nu este modelul tipic de birou al unei organizatii, ci combina spatiul privat pentru birouri cu spatiul public, care este oferit gratuit partenerilor nostri din societatea civila”, explica Roxana Vitan (foto), director executiv al RAF.

Mai exact, Casa RAF poate fi utilizata fara costuri de inchiriere de catre organizatiile finantate de fundatie si de catre partenerii acesteia. Anul trecut, vila din centrul Bucurestiului a gazduit peste 60 de evenimente organizate de 30 de ONG-uri, avand in total peste 1.800 de invitati.

Suprafata de peste 1.000 mp este desfasurata pe mai multe niveluri. Spatiul public de la parter include un hol capitonat cu lambriuri de lemn, care gazduieste receptia si leaga cele trei foste saloane, transformate acum in sali de intalniri si conferinte.

La etaj se poate ajunge pe scara din lemn de stejar , care a ramas, alaturi de vitralii, o amintire de neuitat pentru cei care au vizionat filmul "Veronica”. Incaperile de la etaj si mansarda sunt utilizate ca spatiu de lucru pentru echipa fundatiei, formata in prezent din zece persoane.

Romanian-American Foundation este cea mai mare fundatie finantatoare americana din Romania si realizeaza investitii in domeniile antreprenoriat, educatie si dezvoltare comunitara. RAF a fost infiintata de catre Romanian-American Enterprise Fund (RAEF), prezent in Romania de circa 15 ani.

Guvernul SUA a decis ulterior ca, din sumele obtinute din portofoliul de investitii al RAEF, aproximativ 150 milioane dolari sa fie reorientati catre Romania ca patrimoniu al Romanian-American Foundation.

Astfel, in cei doi ani de activitate fundatia a sprijinit 13 programe implementate la nivel national, prin granturi in valoare totala de peste 3,4 milioane de dolari. Din boardul sau fac parte Florian Talpes, fondatorul BitDefender, Horia Manda, managing director al Axxess Capital si fostii ministrii Theodor Stolojan si Mircea Miclea.

BIROU DE COMPANIE este o sectiune saptamanala care prezinta birouri ale celor mai puternice firme din Romania.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri