Provident Financial Romania, companie specializata in acordarea de imprumuturi de mica valoare direct la domiciliu, a renuntat la organizarea inchisa avuta in sediile anterioare, iar din 2008 a abordat o structura open-space in cladirea unde a reunit peste un sfert dintre angajatii sai.
Compania si-a inceput activitatea in Romania in aprilie 2006 printr-o operatiune-pilot in Bucuresti. In acel moment sediul central se afla intr-o cladire de birouri de pe strada Mircea Voda si avea doar cateva sute de metri patrati.

"In prezent, dupa sase ani de operatiuni, avem un portofoliu de peste 220.000 de clienti la nivelul intregii tari. Pentru a-i servi pe acestia si a raspunde solicitarilor noi de imprumut, am dezvoltat o echipa de peste 700 de angajati care lucreaza cu peste 3.500 de agenti independenti in peste 50 de orase din tara. Valoarea totala a investitilor Provident in Romania depaseste 100 de milioane de euro", spun reprezentantii companiei.

In 2008, ca urmare a dezvoltarii afacerii si a cresterii numarului de angajati, Provident a inchiriat un spatiu la etajul intai din cladirea D-E, in cadrul complexului Central Business Park, din zona Tineretului, iar din 2011, a mai inchiriat un spatiu suplimentar la etajul al doilea din aceeasi cladire, astfel incat suprafata totala inchiriata este de 2.266 mp.

Complexul are trei cladiri A-B, C si D-E cu o suprafata la sol de 4.236 mp si o suprafata bruta inchiriata de 13.561 mp, dispusi pe 3 etaje.

Cati angajati lucreaza in sediu

"In acest moment avem aproape 170 de angajati care lucreaza in sediul central, ceea ce reprezinta peste 25% din numarul total de angajati. Acestia sunt structurati in peste 15 departamente-suport pentru colegii nostri din operatiuni, pornind de la call centre, departamentul de relatii cu clientii si pana la colegii de la departamentele de HR, marketing, comunicare, financiar, managementul proiectelor etc. Din numarul total de angajati, peste 50% fac parte din departamentul de Operatiuni, organizat in peste 50 de puncte de lucru din tara, prin intermediul caruia serviciile noastre ajung la clienti", explica oficialii companiei.

Descrierea cladirii

Complexul Central Business Park este amplasat in zona Sincai - Tineretului, la o statie de metrou de Piata Unirii, pe Calea Serban Voda 133, sectorul 4, Bucuresti, in cladirea Central Business Park.

Arta Grafica SA este proprietarul cladirii. Printre principalii chiriasi se numara: Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale, Axway Romania, Beiersdorf, Credit Express, Edenred, DigitalOptics Corporation, Saatchi & Saatchi, TMF Management.

Avantajele acestei locatii

La ce s-au gandit reprezentantii Provident cand au ales aceasta cladire:

-Pozitionarea – zona centrala – s-a tinut cont de dorinta angajatilor de a fi intr-o zona usor accesibila, care sa le permita acces la diverse mijloace de transport si sa fie cat mai aproape de zonele in care locuiesc;

- Flexibilitatea din punct de vedere al spatiului: ofera posibilitatea de extindere, pe masura ce compania se dezvolta

- Open space: "am vrut sa renuntam la organizarea inchisa pe care am avut-o in celelalte doua sedii si sa abordam o structura open-space, astfel incat sa facilitam comunicarea si interactiunea intre angajati, precum si lucrul in echipa. Totodata, am incercat sa cream acel spatiu personal, care sa ofere un confort psihic fiecarui angajat si care sa ii permita concentrarea si lucrul individual", spun cei de la Provident;

- Facilitati: parcare privata, supravegheata, paza permanenta, sistem de alarma si supraveghere video, alaturi de o cantina si bancomat.

Procentul spatiilor deschise este de aproximativ 70%, restul fiind ocupat de birouri. Birourile sunt alocate managerilor seniori si membrilor din board-ul de conducere, in jurul carora au fost pozitionati membrii echipelor pe care le coordoneaza.

Salile unde se tin intalnirile

In prezent, in aceasta locatie, compania beneficiaza de 5 sali de sedinta, organizate pe ambele etaje. Suprafata salilor variaza: cea mai mare este sala dedicata sesiunilor de training pentru angajati, (unde, anual, departamentul de dezvoltare sustine in jur de 200 de sesiuni de pregatire pentru angajati) cu un spatiu de aproximativ 60 mp, in timp ce salile pentru sedinte restranse au aproximativ 10 mp. In mare, salile sunt folosite pentru intalniri intra/inter-departamentale, intalniri ale membrilor de conducere sau externe, dar si pentru aniversari ale angajatilor, sesiuni de informare lunare cu angajatii, mini-petreceri ale angajatilor.

Totodata, angajatii Provident au la dispozitie cate o sala de mese pe fiecare etaj, iar cladirea dispune, de asemenea, de un restaurant/cantina la parter.

Provident a rezervat si 36 de locuri de parcare pentru angajati in incinta cladirii.

Biroul directorului general

Biroul directorului general este amplasat la etajul intai al cladirii si are o suprafata de 50 metri patrati. Aici isi petrece zilnic aproape 9-10 ore, motiv pentru carespatiul este unul personalizat.

"Este o persoana deschisa careia ii place sa ii invite pe cei care ii viziteaza biroul, fie pentru a-l saluta, fie pentru a fi consultat intr-o chestiune de serviciu, la o cafea, in coltul special amenajat din birou", spun reprezentatii Provident.

“Imi place ca oamenii sa se simta confortabil si sa poata vorbi deschis de fiecare data cand vin la mine, indiferent de problema/discutia pe care o avem. Usa biroului meu este tot timpul deschisa, lucru pe care il promovez si in randul celorlalti membri din board. Este foarte important sa fii acolo cand oamenii au nevoie de tine, indiferent de cat de ocupat esti in acel moment”, afirma Russell Johnsen, director general Provident Financial Romania.

Obiectele reprezentative din biroul directorului general reprezinta cadouri de la colegi, atat din Romania cat si din celelalte tari in care a lucrat, respectiv o fotografie alaturi de colegii din Mexic (unde a lucrat inainte de a prelua conducerea operatiunilor din Romania), alaturi de cupa campionatului international de fotbal IPF din 2011, pe care echipa Romaniei a castigat-o anul trecut si de care este foarte mandru (o competitie anuala intre echipe de fotbal din fiecare tara unde Provident isi desfasoara activitatea: Polonia, Ungaria, Cehia, Slovacia, Mexic, Marea Britanie, Romania).

BIROU DE COMPANIE este o sectiune saptamanala care prezinta birouri ale celor mai puternice firme din Romania.

Fotografii realizate de Mircea Dragos

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri