In urma cu aproape un an, filiala locala a producatorului de medicamente Pfizer si-a consolidat birourile in cladirea Platinum Business and Convention Center, amplasata pe DN1, in apropiere de Aeroportul Henri Coanda, unde a inchiriat o suprafata de 2.000 mp.
Anterior, sediul Pfizer Romania se afla in zona Eroilor si totaliza 11 etaje, fapt ce ingreuna comunicarea dintre angajati. Prin urmare, in alegerea noului sediului, unul dintre factorii decisivi a fost o suprafata mare pe etaj, care sa permita acomodarea tuturor birourilor. In prezent, Pfizer ocupa o suprafata de 2.000 mp, desfasurata pe doua treimi din etajul al cincilea din cladirea Platinum Business and Convention Center.

Procesul de alegere a cladirii si de amenajare a noului birou nu a fost insa unul usor. “Am format o echipa, numita «Move champions», formata din colegi reprezentand fiecare departament din companie ce a functionat ca agent al schimbarii. Inainte de alegerea locatiei, am derulat un sondaj intern pentru a afla care este nivelul de satisfactiei printre angajati vizavi de biroul existent si ce ar putea fi imbunatatit”, povesteste Mirela Iordan (foto), director de resurse umane in cadrul Pfizer Romania.

Dupa ce cladirea a fost aleasa, a urmat vizionarea locatiei de catre angajatii implicati in procesul de schimbare a sediului, vizitele avand loc inca din etapa de design, inainte de amenajarea spatiului. Angajatii Pfizer au putut dezbate in aceasta etapa mai multe aspecte legate de viitorul sediu, de la alegerea numelor salilor de conferinte pana la modelul de design interior. Sediul Pfizer include opt sali de conferinta si patru sali mai mici, pentru teleconferinte.

De amenajarea birourilor s-a ocupat compania de mobilier Corporate Office Solutions (COS), in timp ce companiile de consultanta imobiliara CBRE si Colliers au fost resposabile de inchirierea spatiului, respectiv de procesul de mutare si acomodare.

Program flexibil si lucrat de acasa

Pentru ca locatia noului sediu sa nu constituie un dezavantaj major pentru angajati, Pfizer a introdus lucru de acasa, in anumite zile, cu acordul managerului si un program flexibil de lucru, numit “Flex-time”, care da posibilitatea angajatilor de a-si desfasura activitatea intre diferite intervale orare.

In plus, mai multe microbuze au fost introduse pentru a asigura transportul angajatilor de la statiile de metrou precum Piata Victoriei si Aviatorilor, precum si de la Piata Presei, pana la sediul Pfizer.

“Ambele modalitati de lucru pe care le-am introdus odata cu schimbarea sediului au fost foarte bine primite de catre colegi. In cele din urma, este vorba despre optimizarea timpului”, spune Mirela Iordan.

Cantina se lasa asteptata

Tot de optimizarea timpului angajatilor tine si amenajarea unei sali de fitness in incinta cladirii, lucru pe care dezvoltatorul cladirii, Wilbrook International, promite sa-l resolve . Pe lista lipsurilor actuale se mai afla un bancomat si o cantina pentru angajati.

“Initial a fost o cantina in cladire, insa operatorul respectiv a plecat de curand. A existat si un fresh corner, dar fiind acelasi tip de mancare, nu a rezistat. Speram sa fie amenajata din nou o cantina in viitorul apropiat”, declara directorul de resurse umane al Pfizer.

In prezent, in sediul Pfizer isi desfasoara activitatea circa 120 de angajati. Pfizer nu este insa singurul chirias al cladirii de birouri, vecinii sai fiind Realitatea Media si Samsung, care s-a mutat recent.

Insa chiar si asa, gradul de ocupare al proiectului Platinum ramane unul scazut, fapt ce cauzeaza diferite probleme companiilor chiriase. “Fiind printre primele companii care s-au mutat in cladire, am intampinat diferite probleme logistice care tin de managementul cladirii”, arata Mirela Iordan.

Pfizer (SUA) este compania farmaceutica numarul 1 la nivel mondial si o existenta de peste 160 de ani, in Romania fiind prezenta din anul 1993. La nivel global, compania este cunoscuta pentru inventarea pastilei Viagra.

In 2011, Pfizer Romania a obtinut vanzari de 648,4 mil. lei si o cota de piata de 6%, clasandu-se pe locul al 4-lea in clasamentul celor mai mari companii farmaceutice prezente pe piata locala, potrivit datelor companiei de studii si analize de piata Cegedim Romania.
BIROU DE COMPANIE este o sectiune saptamanala care prezinta birouri ale celor mai puternice firme din Romania.


Fotografii profesionale realizate de Mircea Dragos.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri