Chiar daca majoritatea firmelor de brokeraj aleg cladiri noi sau sedii moderne, brokerii de la XTB Romania au preferat o vila cu multa istorie din zona Cotroceni din Capitala. Au testat si varianta unui birou intr-o cladire noua, dar si-au dorit un loc in care clientii sa se simta mai confortabil.
Biroul X-Trade Brokers se afla pe Bulevardul Eroilor, intr-o vila cu trei niveluri de 400 mp, in care lucreaza 15 angajati. Casa a fost construita in anul 1930 iar proprietarul actual a mostenit-o de la parintii sai, care au cumparat-o de la un cuplu german in varsta, ne-au explicat oficialii XTB.

Din exterior, vila nu seamana deloc cu sediul unor brokeri. In interior insa, amenajarea moderna si simpla, in cele doua culori ale brandului firmei (rosu si negru) contrasteaza placut cu elementele unei cladiri istorice.

La primul nivel, respectiv demisolul, se afla call-centerul iar la parter este sala de sedinte si cea de seminarii. Ambele imbina decorul si echipamentele ultra-moderne cu elementele clasice de finisaj, specifice vilei istorice.

La etajul I al locatiei se afla birourile echipei iar mansarda este folosita uneori ca spatiu de recreere.

„Sediul nostru initial era intr-o cladire de birouri, dar ne doream un loc in care clientii nostri sa se simta mai confortabil. Nu livram doar tehnologie de tranzactionare de ultima ora, ci si servicii de relatii cu clientii deschise si cordiale. Intelegem ca acestia au nevoie de confort si de o abordare prietenoasa in incercarea de a stapani secretele pietelor financiare. Ne doream un loc pe care sa-l putem decora dupa gustul nostru, adaugand tehnologia factorului uman deja existent, astfel incat clientii nostri sa se simta bineveniti oricand vor sa ne viziteze si sa nu fie nevoie sa rezervam o sala de fiecare data. Doream un loc in care sa ne putem invita clientii la intalnirile noastre Trade&Coffee – deja devenite marca inregistrata – si in care sa putem organiza seminariile XTB Academy. In plus, nu voiam sa mai pierdem timpul in lift sau in parcari subterane”, a explicat Tadeusz Kuropatwinski, general manager X-Trade Brokers Romania.

Astfel, au decis sa caute o vila care sa ii reprezinte, intr-o zona mai deosebita. Au simtit ca aceasta vila se potriveste cel mai bine si s-au mutat in toamna anului 2012.

„Noul nostru sediu are multe avantaje. In primul rand, independenta si sustenabilitatea pe care le aduc inchirierea intregii vile doar pentru noi. Nu locuim cu nimeni altcineva in cladire, deci nu ne confruntam cu toate acele probleme legate de acest aspect: zgomot, comunicarea cu ceilalti chiriasi, intretinere etc. Deoarece cladirea are doar trei etaje, nu pierdem timp asteptand liftul. Timpul inseamna, pana la urma, bani, iar noi nu subestimam timpul niciodata”, explica Kuropatwinski.

Zona in care este amplasat sediul prezinta, de asemenea, multe beneficii: optiuni variate de transport (metrou, autobuze, troleibuze, taxi) si cateva restaurante bune in apropiere.

„Daca vrem sa parasim zona, traficul nu este la fel de aglomerat ca in alte parti ale Bucurestiului, astfel ca ne este mai usor sa ne intalnim cu clientii oriunde doresc acestia. In ceea ce priveste dezavantajele, zona Cotroceni este cunoscuta pentru frecventa intreruperilor de energie electrica, dar, din fericire, aceasta problema pare ca s-a rezolvat recent”, a mai spus managerul XTB.

Chiria estimata pentru o cladire similara, in zona Cotroceni, este de aproximativ 5.000 euro/luna. Cladirea are doua sali de sedinta: una de 10 persoane si a doua de 25 de persoane, folosita pentru seminariile XTB Academy. Sala de mese este amplasata la cel de-al doilea nivel al cladirii. De asemenea, angajatii mai beneficiaza de sapte locuri de parcare in fata vilei si un garaj in curtea din spate.

Biroul CEO-ului: vedere splendida si amprenta personala


Biroul sefului X-Trade Brokers se afla la al trilea nivel, pe acelasi etaj cu departamentele de analiza, dealing si compliance. „Este un birou pe colt, foarte luminos si spatios, dar ceea ce imi place cel mai mult este vederea splendida spre Biserica Sfantul Elefterie. Este o priveliste care ma relaxeaza si ma umple de optimism”, explica Tadeusz Kuropatwinski.

Seful XTB si-a pus amprenta personala in birou, aducand cateva elemente care il reprezinta: “o poza inramata cu sotia mea, o chitara bas, planta noastra Zamioculcas, prea verde pentru a fi adevarata si totusi adevarata si un Hand Grip Trainer, care ma ajuta sa ma antrenez pentru a atinge culmi din ce in ce mai inalte”, spune Tadeusz, zambind.

Toate birourile sunt inchise iar accesul se face pe baza de card, fiindca se lucreaza cu multe informatii confidentiale. Nici biroul general managerului nu face exceptie in privinta protectiei datelor, dar toata echipa stie ca usa lui este deschisa tot timpul pentru orice coleg.

Fotografiile au fost realizate de catre Mircea Dragos (fotografii-profesionale.ro).

BIROU DE COMPANIE este o sectiune saptamanala care prezinta birouri ale celor mai puternice firme din Romania.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri