O hala de productie de peste 2.000 de metri patrati, un spatiu de birouri si un showroom de peste 700 de metri patrati in care lucreaza peste 100 de angajati, asa ar putea fi descrisa pe scurt activitatea MCA Grup, cel mai mare producator de usi pentru garaj din tara si din regiune, cu afaceri de peste 8 milioane de euro in 2013.

MCA Grup s-a mutat in 2007 in birourile situate pe soseaua spre Giurgiu, la 10 minute de mers cu masina dinspre Capitala. Din cei circa 100 de angajati ai companiei aproximativ 30 de angajati lucreaza in zona de birouri (management, marketing si vanzari) si alti 70 de oameni in productie.

Desi sediul companiei se afla la o distanta de cativa kilometri de oras, intr-o zona relativ linistita si ferita de agitatia orasului, pentru angajatii MCA Grup acest lucru este un avantaj.

„Ne-am mutat in noul sediu in anul 2007, principalul motiv fiind acela de a fi mai aproape de zona de productie. Pentru amenajarea biroului am apelat la arhitectul cu care colaboram la diverse ocazii precum targuri, showroom-uri. El ne-a sfatuit in privinta culorilor, mobilierului, decoratiunilor interioare. Un alt avantaj este acela ca sediul este amplasat intr-o zona linistita, cu aer curat (fiind la marginea orasului) si este relativ aproape de centrul Bucurestiului – 25 de minute pana in centrul orasului”, sustin reprezentantii MCA Grup.

Sediul companiei este impartit pe doua nivele, unul fiind reprezentat de activitatea de birou, la etajul superior fiind amplasat showroom-ul MCA Grup, locul unde clientii sau partenerii companiei pot vedea noile produse lansate sau cele aflate in stoc.

Reprezentantii MCA spun ca desi se afla in plin proces de dezvoltare al sediului, iau in calcul si posibilitatea de a instala si o locatie de divertisment.

„Desi suntem dedicati muncii de zi cu zi, recunoastem importanta unor pauze sanatoase, reconfortante. Angajatii mai relaxati muncesc mai cu spor. Luam in calcul montarea unor aparate pentru sport sau a unei incaperi cu canapele si televizor”.

Cand vine vorba de pauza de masa, angajatii MCA Grup apeleaza de cele mai multe ori la serviciile unei firme de catering sau merg la un local apropiat de sediu.

„Dispunem de o bucatarie dotata cu cele necesare (cuptor cu microunde, frigider etc.). Acolo se bea cafeaua de dimineata, acolo iau pranzul cei care isi comanda mancarea la birou. Apelam zilnic la o firma de catering, insa uneori mancam si la unul din localurile apropiate de sediu.

Cum arata biroul lui Ciprian Oprea, CEO-ul MCA Grup

Biroul lui Ciprian Oprea, directorul general MCA Grup, este amplasat pe un culoar separat de cel care duce spre biroul cel mai mare din firma, cel dedicat departamentului vanzari, totodata si cel mai animat.

Este amenajat simplu si elegant. Pe nuante dominante de alb si gri, neutre, completate cu o pata de culoare (orange pe un stalp, mov pe un altul, in partea opusa.)

Gasim in acest birou o caricatura („Planurile de extindere ale Generalului Oprea” prezentate pe coperta „Forbes”), un tablou cu un arici (semnificatie personala), o rama foto digitala pe care ruleaza poze cu colegii si produsele ale MCA, un vapor de colectie, dar si o multitudine de cadouri de la colegi sau colaboratori.

Pe langa birourile departamentului de marketing si vanzari (open-space) si cel al managementului, sediul MCA Grup dispune si de trei sali de sedinta.

„Avem doua sali pentru sedinte de maximum 8 persoane, iar una pentru aproximativ 30 de persoane”, au mai spus oficialii MCA Grup.

MCA, companie prezenta pe piata de 16 ani, are la Jilava, langa Bucuresti, cea mai mare fabrica de profil din Europa de Sud-Est. De asemenea, MCA exporta in Belgia, Franta, Austria, Germania, Serbia, Bulgaria, Moldova si Italia.

Afacerile MCA s-au ridicat anul trecut la circa 8 milioane de euro, in scadere fata de anul 2012.

Principalii competitori ai MCA pe piata de profil sunt, printre altii, Hormann Romania, Rom Automatizare, Dorma, Aluterm Group, Geze, G-U Ferrom Com, BIT WinDoors, Somfy Romania, Kaba Group si Assa Abloy.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri