Falcon Electronics, cel mai mare importator si distribuitor de produse electronice pentru autoturisme din Romania, cu afaceri de peste 4 milioane de euro, are un sediu realizat din fonduri proprii care a costat in jur de un milion de euro.

Cladirea de birouri Falcon Electronics, situata pe Splaiul Unirii, este un spatiu neconventional care aduce cu un centru de informatii militar si a fost desenata de arhitectul roman Dorin Stefan. “Designul sediului nostru este semnat de biroul de arhitectura al lui Dorin Stefan, arhitect renumit in Romania datorita crearii Pavilioanelor Romaniei la expozitii internationale din Coreea si Japonia, printre altele, si premiat de Uniunea Nationala a Arhitectilor, de Taiwan Tower International Competition. Solicitarea a venit din partea noastra, cu singura precizare ca ne dorim o cladire care sa trimita cu gandul catre domeniul nostru de activitate, auto, si sa aiba un aer industrial. Mobilierul a fost proiectat de arhitectul Ciprian Manda in aceeasi nota industriala a intregii cladiri si a fost realizat pe comanda, in Romania,” au declarat reprezentantii Falcon Electronics.

Lucrarile propriu-zise au durat aproximativ 5 ani, iar cladirea a devenit functionala in 2010. Sediul Falcon Electronics are un subsol, parter, doua etaje si mansarda, in care se afla birouri, sali de sedinta si grupuri sanitare. In total, suprafata utila totala este de 280 de metri patrati pe nivel, 1.400 de metri patrati intreaga cladire. Etajele 1 si 2 sunt spatii de birouri clasa A+ care au fost inchiriate.

Biroul sefului, Dan Cutui, este la ultimul etaj intr-un spatiu dedicat sedintelor, un loc luminos in care iese in relief un tablou cu o masina clasica si doua biciclete sport clasice - Myata 1979 si Giant 1988, care depasesc 1.000 euro fiecare. Bicicletele sunt in stare perfecta si reflecta pasiunea managerului pentru ciclism si pentru biciclete de competitie.

La interior, cladirea are o pardoseala sapa epoxidica STO, tencuiala pereti cu vopsitorie superlavabila STO, pereti translucizi din Profilit, gratar galvanizat (casa scarii), tavan lamelar aluminiu Luxalon, usi vestibul din sticla Dorma. Finisajele exterioare sunt pereti cortina aluminiu Germania Schucko, invelitoare tabla dublu faltuita Lindab, pereti sticla translucizi tip Profilit, geamuri termoizolante Saint-Gobain, pardoseli epoxidice trafic greu colorate. Cladirea Falcon are spatii de depozitare la subsol, centrala termica proprie - incalzire prin ventiloconvectoare tavan, aer conditionat - chiller-e cu ventiloconvectoare tavan, supraveghere video si cu senzori a incintei, spatiu de fumat exterior la fiecare nivel – exterior.

Cladirea nu are pardoseala flotanta, dar are in schimb tavan cu instalatii aparente pe pat de cabluri si cu coborare prin stalpi energetici (cea ce inseamna o flexibilitate mai mare pentru deservirea posturilor de lucru). Inaltimea din placa in placa este de 3,06m, iar inaltimea libera este de 2,5m. Inaltimea perceputa este mai mare, pentru ca s-au folosit tavane lamelare si pardoseala de tip epoxy, oglinda.

Pentru angajati, Falcon are 17 locuri de parcare, 7 la subsol (garaj) si 10 in curtea interioara, care a fost amenajata cu un sistem drenant cu dale inierbate. Scenariul la foc elaborat prevede centrala de incendiu, senzori de fum, trapa de fum pe casa scarii; nu au fost necesare sprinklere sau hidranti.

Compania are 70 de angajati si este prezenta in Timisoara, Cluj, Iasi, Brasov si Bucuresti. Falcon Electronics, companie romaneasca infiintata in 1996 de omul de afaceri Dan Cutui, este importator oficial in Romania pentru sistemele de securitate Viper, statiile walkie-talkie si CB radio de la Cobra, detectoarele Escort, Beltronics, Whistler si Cobra, dispozitivele de navigatie Navon, car kit-urile Bury si Parrot, sistemele de sonorizare Kicker si dispozitivele conectate Parrot. De asemenea, in portofoliul Falcon Electronics se gasesc echipamente multimedia si audio de la Sony si JVC.

Cei mai buni ani pentru Falcon Electronics au fost 2007-2008 cand afacerile companiei depaseau 14 milioane de euro datorita expansiunii pietei auto. In domeniul accesoriilor auto companie este lider de piata. Pe securitate auto, Falcon are 50-55% din piata, pe sisteme de navigatii 10-12%, CB Radio 20%, detectoare de radar 85%, car audio 25-30%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri