In urma cu 16 ani, gigantul american Procter&Gamble alegea Bucurestiul pentru primul sau birou in zona balcanica. Pe fondul cresterii numarului de angajati, compania a decis sa isi relocheze activitatea in 2004 in zona Pipera, in prezent P&G Romania ocupand in aceasta zona doua sedii in parcurile de afaceri Iride si Novo Park, primul detinut de fondul austriac de investitii Immofinanz si al doilea detinut de omul de afaceri Liviu Tudor.
“Ne-am mutat in acest sediu in urma cu sase ani. Cum numarul de angajati crestea si aveam nevoie de mai mult spatiu pentru echipa Centrului Regional de Servicii din Bucuresti, care numara deja 145 de angajati romani si 90 de contractori, am inchiriat un al doilea sediu, in aceeasi zona, in iunie 2007”, explica Ramona Brad (foto), director asociat relatii externe P&G Romania.

Anterior, sediul P&G se afla in zona Patriarhiei Romane. Unul din avantajele alegerii acestei zone consta in amplasarea in proximitatea statiei de metrou Pipera, angajatii companiei putand utiliza facilitatile oferite de acest mijloc de transport in comun. In plus, cele doua sedii ale P&G sunt situate intr-o zona de birouri si indeplinesc toate conditiile si standardele cerute de companie pentru toate birourile din intreaga lume, declara Brad.

La capitolul “dezavantaje si provocari”, oficialul P&G Romania puncteaza ritmul alert de constructie in zona Pipera, respectiv accesul dificil cu masina personala din cauza infrastructurii rutiere care este depasita de cerintele actuale ale zonei.

Suprafata totala inchiriata in cele doua sedii din Iride si Novo Park este de 8.000 mp. In total, 600 de angajati P&G isi desfasoara zilnic activitatea in aceste locatii.

Totodata, compania a rezervat aproape 300 de locuri de parcare, aproape jumatate din numarul de angajati, cerinta ceruta de standardul industriei.

Chiria medie in zona Pipera pentru cladirile de birouri clasa A oscileaza intre 12-16 euro/mp/luna, potrivit informatiilor cele mai recente din piata spatiilor de birouri.

Peste 50 de sali de conferinte

P&G Romania detine in Iride si Novo Park peste 50 de sali de conferinte, distribuite in mod egal in cele doua sedii.

Un element definitoriu este Studioul de Colaborare Video, unde este implementata tehnologia de teleprezenta, care asigura si faciliteaza colaborarea, in acelasi timp cu reducerea costurilor deplasarilor, astfel incat cineva poate sa “Fie departe, fara ca de fapt sa paraseasca biroul”. Tehnologia este pusa la dipsozitie de compania Cisco, iar conceptul este dezvoltat intern de P&G, precizeaza Ramona Brad.

In plus, angajatii P&G au la dispozitie si o sala speciala de lectura in sediul Iride – Silent Room – gandita pentru a asigura un cadru optim concentrarii. La randul lor, angajatii care activeaza in sediul Novo Park beneficiaza de un spatiu de relaxare asemanator.

In jur de 2/3 din spatiul inchiriat este deschis pentru a facilita colaborarea si interactiunea, raport valabil pentru toate birourile P&G din lume. Aici sunt incluse holurile, scarile, cafeneaua si spatiul destinat pentru servirea mesei.

Restul spatiului este reprezentat de spatiile de training, conferinte, cele pentru intalniri, respectiv zona de relaxare sau cea de lectura.

Marinidis: Obiectul cel mai drag este un tablou al unui artist roman

Sotirios Marinidis, directorul general al P&G Romania, declara ca il incanta cel mai mult este traficul “intern” catre si dinspre biroul sau. “Biroul meu are o suprafata de 12 mp si este localizat pe una dintre laturile primului etaj al sediului nostru, deasupra intrarii principale, iar ferestrele sale largi imi permit sa ma bucur de traficul plin de viata din zona Pipera. Lasand gluma la o parte, ceea ce ma incanta cel mai mult in acest sens este traficul «intern» catre si dinspre biroul meu, deoarece modeul nostru de «spatiu deschis» pentru birouri inseamna ca «usile» mele sunt in permanenta deschise pentru colegii din organizatie”, spune Marinidis.

Lucrul care ii personalizeaza biroul este o pictura in ulei a unui artist roman, care, “datorita modului de redare a unui cer de un albastru viu, senin” ii aminteste de insulele Greciei, tara sa natala. “Si a-mi lasa privirea sa se «odihneasca» indreptata asupra lui este intotdeuna suficient pentru a-mi da o stare de relaxare si calma destindere, oricand simt aceasta nevoie”, adauga Sotirios Marinidis.

Procter&Gamble produce in Romania, prin cele doua fabrici pe care le detine la Timisoara si Urlati, branduri precum Ariel, Tide, Bonux, ACE, Wash&Go, Head&Shoulders si Pantene.

Nota: Din motive de confidentialitate a activitatii, birourile angajatilor P&G nu au putut fi fotografiate.

BIROU DE COMPANIE este o sectiune saptamanala care prezinta birouri ale celor mai puternice firme din Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri