In vara acestui an acestui an, dezvoltatorul South Pacific Constructii, controlat de familia Prelea, a renuntat la sediul inchiriat pe bulevardul Dimitrie Pompeiu si s-a mutat in doua dintre vilele pe care le-a construit in orasul Voluntari, in apropiere de soseaua Pipera-Tunari.
Echipa South Pacific Constructii s-a mutat in vilele din Voluntari in luna august, dupa ce cladirile au fost transformate din locuinte in birouri, valoarea lor ajungand la circa un milion de euro. Cei 30 de angajati ai dezvoltatorului ocupa in prezent o suprafata de aproximativ 700 mp, desfasurata in cele doua imobile cu un regim de inaltime parter plus etaj plus mansarda.

“Avantajul de a avea propriul sediu si nu unul inchiriat este reprezentat de costuri, intrucat cele doua etaje ocupate in cladirea din Dimitrie Pompeiu, care totalizau aproximativ aceeasi suprafata pe care o ocupam aici, ne costau de trei ori mai mult. In plus, am putut face din spatiul de lucru un mediu mai cald si mai prietenos, ceea ce conteaza foarte mult pentru angajati”, spune Andrew Prelea (foto), CEO al South Pacific Constructii.

La inceput, povesteste Prelea, amplasamentul sediului a fost considerat un potential dezavantaj, insa apoi s-a dovedit ca tocmai acest aspect a creat un mediu de lucru mai placut, apreciat de angajatii pentru ca este pasnic si linistit.

Intrucat intregul complex de vile este detinut de familia Prelea, locurile de parcare nu reprezinta o problema, angajatii avand rezervate patru locuri stradale, la care se adauga terenurile adiacente si drumul privat ce pot suporta in total peste 20 de locuri de parcare.

Consulatul Onorific al Australiei la Bucuresti


Intr-una din cele doua vile ocupate de dezvoltatorul South Pacific Constructii se afla si Consulatul Onorific al Australiei la Bucuresti, care a fost redeschis in luna octombrie a acestui an, dupa ce a fost inchis temporar in luna februarie.

George Prelea, tatal lui Andrew Prelea si unul din actionarii South Pacific Constructii, a fost numit Consul Onorific al Australiei in Romania, de catre Guvernul Australiei. El detine dubla cetatenie, romana si australiana, si a trait 40 de ani in Australia.

Andrew Prelea, in varsta de 42 de ani, s-a nascut in Australia si s-a stabilit in Romania in urma cu sapte ani. Recent, el a infiintat cu mai multi investitori britanici o companie care va construi apartamente ecologice, pentru primul proiect, Avalon Residence, fiind estimata o investitie de 2,5 milioane de euro.

Biroul sau este amplasat la etajul unu al uneia dintre vile si are o suprafata de circa 14 mp. “Avantajul de a folosi o vila pe post de birou este ca am propria baie”, spune Andrew Prelea.

Pe langa multimea de fotografii cu familia, printre elementele care caracterizeaza biroul sefului South Pacific Constructii se numara mobilierul de birou in stil antic, fotografiile cu arhitectura veche a Bucurestiului, precum si o harta veche a Capitalei.

Sediul South Pacific cuprinde doua sali de sedinte, insa cele cinci birouri individuale ale membrilor din conducere sunt suficient de spatioase pentru a gazdui sedintele cu cinci-sase participanti.

Compania South Pacific Constructii, infiintata de Andrew Prelea impreuna cu tatal sau, George Prelea, a investit in piata imobiliara circa 25 milioane de euro, detine 19 hectare de terenuri libere si a finalizat 450 de locuinte.

South Pacific Constructii este cunoscut pe piata locala pentru dezvoltarea proiectelor Sydney Residence si Melbourne, ambele amplasate in comuna Tunari. South Pacific Constructii a intrat pe piata romaneasca in anul 2005, primul sau proiect fiind constructia unui ansamblu rezidential in zona Straulesti, pentru angajatii Ministerului Apararii Nationale.

BIROU DE COMPANIE este o sectiune saptamanala care prezinta birouri ale celor mai puternice firme din Romania.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri