RBS Romania a decis ca este cazul sa isi mute echipa intr-o alta cladire in urma cu trei ani deoarece cladirea WTC devenea neincapatoare. Au existat 15 nume de cladiri pe prima lista de variante pentru mutare, iar lista scurta cuprindea 4 variante. Robert Hadley, vicepresedintele bancii si persoana care a coordonat mutarea, a povestit pentru wall-street.ro care au fost motivele pentru care RBS a ales sa se mute in cladirea Lakeview.
Accesul facil spre cladire, lumina naturala de care beneficiaza angajatii, certificarea BREEAM (n.r: instrument de evaluare a cladirilor verzi) si tehnologia de ultima generatie cu care este echipata cladirea au fost unele dintre principalele motive pentru care RBS Romania a ales sa isi mute sediul central in proiectul Lakeview, dupa ce timp de 15 ani sediul bancii a fost in cladirea World Trade Center (WTC).

"Am trecut printr-un proces de selectie si, in final, am avut de ales dintre 4 cladiri: Metropolis Business Center, amplasat pe bulevardul Stefan cel Mare, o cladire din Pipera, unul dintre turnurile City Gate si cladirea Lakeview. Chiria ceruta de proprietarii de la Metropolis am considerat-o prea ridicata, cladirea din Pipera era departe, iar design-ul City Gate nu ne incanta", povesteste Robert Hadley (foto), vicepresedintele RBS Romania.

Initial, lista sediilor posibile pentru RBS cuprindea 15 cladiri de birouri din Capitala.

RBS este cel mai mare chirias din cladirea Lakeview, amplasata pe bulevardul Barbu Vacarescu. Echipa bancii, formata din aproximativ 700 de angajati, ocupa patru etaje in aceasta cladire.

Cladirea Lakeview s-a clasat pe primul in topul celor mai bune proiecte de birouri din Bucuresti, conform opiniilor a patru companii de consultanta imobiliara chestionate de wall-street.ro.

Banca a dorit sa ofere acestei cladiri o nota romaneasca, astfel ca promoveaza, prin desene, valorile romanesti. Pe un perete din cladire este desenat podul peste Dunare de la Cernavoda construit de Anghel Saligny, iar pe un alt perete din cladire este desenat un stilou deoarece romanul Petrache Poenaru a primit, in 1827, brevetul francez pentru inventarea stiloului din ziua de azi. De asemenea, la RBS exista si un desen dedicat lui Traian Vuia, pionierul aviatiei mondiale, precum si un desen dedicat lui Emil Palade, primul roman laureat al Premiului Nobel.

"Am incercat sa oferim acestei cladiri o nota romaneasca si din acest motiv am ales sa decoram o parte din pereti cu desene ce reprezinta fapte importante pentru Romania", a declarat vicepresedintele RBS Romania, adaugand ca banca nu a apelat la un designer.

Banca le ofera angajatilor posibilitatea de a ajunge la birou cu microbuzul. "Exista doua microbuze care vin dimineata la cladirea Lakeview, unul de la Stefan cel Mare si celalalt de la Piata Presei", a mentionat Robert Hadley. De asemenea, RBS ocupa 150 de locuri de parcare in cadrul parcarii subterane de la cladirea Lakeview, dar a inchiriat si 100 de locuri de parcare in cadrul hotelului Caro.

"Anagajatii isi doreau sa vina cu masina la birou. In parcarea subterana avem 35 de locuri pentru angajatii care se grupeaza sa vina mai multi cu o sa singura masina, iar celelalte locuri sunt pentru masinile de banca sau pentru clienti. Tot pentru angajati am inchiriat si 100 de locuri la parcarea de la hotel Caro", a explicat vicepresedintele bancii.

Proiectul The Lakeview este amplasat in apropierea metroului Aurel Vlaicu, are o suprafata inchiriabila de 24.000 mp si a necesitat o investitie de 50 milioane de euro, fiind dezvoltata de compania AIG/Lincoln si fondul de investitii Fabian. Alaturi de RBS Romania (fosta ABN Amro), printre cei mai importanti chiriasi ai proiectului se numara companiile PwC si Colgate Palmolive.

Imobilul de pe Barbu Vacarescu este primul proiect imobiliar din Romania care a obtinut certificatul BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method), cel mai important instrument de evaluare a cladirilor verzi.

Subsidiara locala a grupului bancar Royal Bank of Scotland a inregistrat in primele noua luni din acest an un profit de 100 milioane de lei.

BIROU DE COMPANIE este o sectiune saptamanala care prezinta birouri ale celor mai puternice firme din Romania.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri