Curieratul din Romania poate creste si mai mult, dar sufera din cauza infrastructurii si a lipsei angajatilor pregatiti, a spus Adrian Mihai (FAN Courier).

Adrian Mihai a fost invitatul lui Vlad Andriescu la emisiunea "Ziua Zero", realizata in fiecare luni pe wall-street.ro si start-up.ro. El a vorbit despre cat de mult il afecteaza infrastructura.

"Romania se vede foarte bine din strainatate. E pe crestere, daca mentinem acelasi ritm, in putini ani vom reusi sa ajungem unele state din Vest din punct de vedere economic", a spus Adrian Mihai.

"In Romania viteza masinilor a scazut, nu doar a celor de curierat. In toatele orasele mari, viteza de deplasare a masinilor a scazut. Incercam sa gasim solutii, incercam sa oferim solutii cu scutere. In acelasi timp, oricat am incerca noi, nu reusim sa suplinim prin idei si inovatie aceasta scadere. Vorbim si de masinile de oras, cat si camioanele. Zilnic sunt blocaje pe Valea Oltului, zilnic sunt accidente. Clientii vor livrare rapida. In momentul cand eu am cinci camioane pe Valea Oltului, cu o medie de 2.000 - 3.000 de expeditii pe camion, am 15.000 de expeditii blocate. Asta inseamna mii de clienti care-si asteapta expeditiile, suna la noi, blocheaza call center-ul si sunt nemultumiti", a explicat seful FAN Courier.

"Daca nu vom rezolva ineficienta pe care o avem, noi, per total: infrastructura si alte locuri, nu vom reusi sa-i ajungem si ne vom bloca in aceasta crestere. Infrastructura nu tine de antreprenori. Aici avem nevoie de oamenii politic sa inteleaga lucrul asta si sa aiba ca tel comun rezolvarea acestei infrastructuri. Ne vom bloca si vom sta in masini si ne vom uita in sus, ceea ce se intampla pe unele drumuri nationale din Romania", a explicat, mahnit, Adrian Mihai.

Cum angajeaza FAN Courier

Problemele sunt si in zona angajatilor, pentru ca nevoia din piata e mare, dar nu se mai gasesc curieri profesionisti, cu experienta.

"Daca un curier e profesionist, imaginea despre firma se formeaza in functie de el. E important curierul. In anii din urma eram selectivi. Din 10, alegeam doi sau unul. Depinde cat de buni erau", a spus Adrian Mihai.

"Am ajuns in unele orase sa angajam primul venit, primul servit. Asta e piata muncii acum. Incercam sa-i trainuim, dar cateodata nu reusim la cel mai inalt nivel, pentru ca e importanta calitatea omului", a mai declarat Mihai.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri