Proiectul imobiliar care vizeaza reabilitarea Palatului Stirbei si constructia unor locuinte de lux si a unei galerii comerciale in spatele cladirii, initiat de omul de afaceri Ovidiu Popescu, a primit avizul Ministerului Culturii, arata un document obtinut de HotNews.ro.

Proiectul imobiliar a fost initiat de Ovidiu Popescu, fiind unul dintre proiectele de suflet ale omului de afaceri care a decedat in 2011. Proiectul este unul controversat, ca urmare a constructiilor noi care vor fi construite langa cladirea monument istoric, asa ca pe parcursul procesului de avizare s-a confruntat cu opozitia ONG-urilor.

Acum, la 5 ani de la initierea acestui proiect, Ministerul Culturii si-a dat avizul favorabil. Avizul pentru constructiile noi a fost obtinut in octombrie anul trecut de fiul omului de afaceri, Alexandru Popescu. Puteti vizualiza documentul integral pe HotNews.ro.

Proiectul pentru constructiile noi a fost realizat de Westfourth Architecture si cel pentru restaurarea monumentului istoric a fost realizat de Credo Design. In proiectul privind refunctionalizarea si restaurarea monumentului istoric Palatul Stirbei se mentioneaza ca la subsol va fi amenajat un restaurant, parterul si etajul vor avea functiune culturala, iar la mansarda se doreste amenajarea unei cafenele, arata documentatia.

Proiectul spatiilor noi este in faza de PUZ.

Palatul Stirbei este una dintre cele mai frumoase cladiri din Bucuresti, fiind construit in 1835. Palatul Stirbei a fost din 1835 pana in 1948 proprietatea familiei Stirbei.

Ovidiu Popescu a fost presedintele Petrolexportimport.

Sursa foto: Palat-Stirbei.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri