In urma cu cativa ani casa de la numarul 38 al strazii Maria Rosetti era un subiect fierbinte, fiind demolata pentru a face loc unui proiect imobiliar nou. Batrana constructie din 1880-1890 nu s-a pierdut insa complet, dezvoltatorul a integrat fatada casei istorice in imobilul rezidential nou, care, dupa ani de contestatii, a fost livrat in 2013, dupa o investitie in constructie de peste 4 mil. euro (TVA inclusa).

Maria Rosetti 38

Procesul de avizare al imobilului a durat circa 2 ani, in 2009 obtinandu-se autorizatia de constructie si incepand lucrarile. A urmat apoi o serie de contestatii la adresa proiectului.

Maria Rosetti 38

Maria Rosetti 38

In 2012, lucrarile de constructie au reinceput, dezvoltatorul respectand conditiile impuse in 2009 de Ministerul Culturii legate de pastrarea fatadei si realizarea unei curburi in constructia blocului, curbura prin care cladirea sa cloneze ca aspect un imobil interbelic de vizavi. Dezvoltatorul mentioneaza ca, in plus, cladirea demolata era intr-o stare avansata de degradare, singura componenta care merita salvata fiind chiar fatada care a fost integrata in proiectul rezidential.

Maria Rosetti 38

Vechea cladire a ramas astfel o pecete a istoriei care inca mai spune franturi de povesti de demult: cea a familiei inginerului Verra, care, potrivit unor informatii publicate anterior de Jurnalul.ro, a stat acolo cu chirie, a primului proprietar al cladirii-Kiriac Radulescu, a fiicei sale Zoe, care a primit casa ca zestre, sau a preotului Nicoreanu, ai carui descendenti au obtinut retrocedarea in 2008.

Maria Rosetti 38

Vanzarile in imobilul, parca protejat ca de o armura de vechea fatada, au inceput in ultima parte a anului trecut, iar pana in prezent dezvoltatorul a vandut 12 unitati locative in cadrul proiectului Maria Rosetti 38, care in total cuprinde 52 de unitati locative.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri