Pe strada Mendeleev a renascut de scurta vreme un imobil care pana nu demult era in paragina si care a servit ca locuinta unui profesor care a promovat curentele noi din pedagogie in Romania interbelica.

Cladirea de pe Mendeleev, cu o suprafata de circa 1.000 mp, a fost cumparata de un investitor roman in plin boom imobiliar, iar in 2011, dupa ce timp de trei ani s-a chinuit sa obtina toate avizele necesare, acesta a demarat si procesul de consolidare a imobilului si de restaurare a fatadei, proces care a necesitat o investitie de circa 700.000 euro si care a fost finalizat recent.

De cladirea de pe strada Mendeleev sunt legate mai multe nume din Bucurestiul de altadata. Astfel, in 1925 proprietatea era vanduta de catre Ignatz Roller, comerciant, catre profesorul Marin N. Biciulescu. Ignatz Roller a fost, alaturi de fratele sau, un comerciant important al Bucurestiului acelor vremuri. Fratii Roller au fost la inceputul anilor 1900 furnizori ai Casei Regale a Romaniei si erau distribuitorii marci de ceasuri Longines in Regat, reprezentand una dintre companiile importante de orologerie si bijuterii din aceea perioada.

Marin N. Biciulescu pe de alta parte, profesor, dupa cum este mentionat pe actul de vanzare cumparare din 1925, a fost unul dintre pedagogii vizionari ai vremii. Autorizatia de constructie pentru imobilul actual a fost obtinuta in 1928 de Marin Biciulescu.

"La inceputul anilor ’30 in imobilul Biciulescu erau deja chiriasi", ne povesteste actualul proprietar. In anii '30 imobilul de pe strada Mendeleev avea functiuni mixte. La parter erau pravalii, iar etajele 1-4 cuprindeau apartamente. In imobil locuia si familia Biciulescu, care pentru a avea bani pentru constructie a vandut o parte din proprietatea cumparata de la Ignatz Roller.

Casa Biciulescu

Dupa Revolutie mostenitorii familiei Biciulescu au recuperat cladirea pe care au vandut-o catre un cabinet stomatologic, de la care a fost achizitionata in 2006-2007 de actualul proprietar. Dupa ce s-a straduit 3 ani sa obtina avizele necesare, investitorul a demarat lucrarile de consolidare si restautare in 2011, acestea fiind finalizate recent. Cladirea Biciulescu a fost inchiriata integral recent prin intermediul Esop Consulting.

Fotografii de Mircea Dragos.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri