Un roman a reusit sa restaureze ca la carte o cladire monument istorc de la finalul secolului XIX, amplasata in zona Piata Victoriei. Iata cum arata acum proprietatea premiata pentru restaurare la Anuala de Arhitectura din 2012.

Casa istorica, premiata (locul 1) pentru restaurare la Anuala de Arhitectura din 2012 , unde a concurat cu alte lucrari de restaurare precum Muzeul National de Arta a Romaniei (fostul Palat Regal) este detinuta de o persoana fizica de nationalitate romana, iar in prezent este scoasa la vanzare. Potrivit oficialilor Crosspoint Investment Banking&Real Estate, compania de consultanta imobiliara prin care proprietatea este scoasa la vanzare la pretul de 2,2 mil. euro, vila istorica poate avea atat destinatie rezidentiala, cat si de birouri, fiind potrivita pentru case de avocatura sau businessuri de consultanta, private banking sau chiar beauty.

Cladirea istorica din zona Victoriei are o suprafata utila de 400 mp si o curte de 200 mp si este o constructie de final de secol XIX - inceput de secol XX realizata in stil eclectic: decoratiunile in stil neoclasic imbinandu-se cu elemente neoromanesti si orientale.

Abordarea care a stat la baza restaurarii imobilului monument istoric a avut la baza dorinta de recuperare a valorilor originale ale imobilului, atat ca spatialitate si volumetrie, cat si ca functionalitate. S-au folosit ca metode de lucru in egala masura analiza
arheologica, recuperarea, prezervarea, dar si reinterpretarea in stol a elementelor. "Piesa de rezistenta a casei si motivul pentru care ea a luat premiul pentru restaurare monumente istorice, este maestria cu care aceasta casa a fost decorata cu stucatura. Stucatura este extrem de bine reliefata, este curata, nu este imbacsita de multe straturi de var, date fara constiinta unele peste altele", potrivit oficialilor Crosspoint.

Un alt element restaurat sunt cele 5 tablouri pictate in tehnica de fresca din holul principal. Acestea prezentau fisuri si deformatii, iar pentru restaurare au fost curatate pana la primul strat, reparate, completate pe zonele distruse, reintegrate cromatic. Micro-fisurile au fost deschise si umplute, intreaga fresca stabilizata pe perete prin injectarea pe toata suprafata si in final acoperite cu un strat transparent de vernis satinat.

Usile interioare au fost pastrate integral si restaurate, iar ferestrele au fost refacute din stejar masiv cu profilaturile respectand intocmai originalele. De asemenea, matasea de pe peretii casei apartine patrimoniului francez - este matasea care a fost folosita in palatele din Franta si care in prezent este produsa de cateva fabrici exclusiviste din Franta special pentru restaurarea palatelor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri