Conacul familiei Bratianu din judetul Arges, orasul Stefanesti, este locuinta celei mai importante familii de oameni politici din Romania, Ion si Ionel Bratianu avand un tol important in realizarea Romaniei moderne. Conacul poarta numele Florica, fiind botezat dupa prima fiica a lui Ion C. Bratianu.

Domeniul este la vanzare prin Artmark Historical Estate la un pret de pornire de 2 mil. euro si include un parc, conacul, o ferma, capela, crama, gara si un observator economic. Conacul a fost construit de Ion si Ionel Bratianu. Prima casa a fost construita de Ion C. Bratianu in 1858. Dintr-o casa cu 4 camere, Ion Bratianu a construit un conac, iar apoi casa a mai fost modificata si de Ionel Bratianu.

"Amenajarile si constructiile pe care Ionel Bratianu (1864-1927) le-a facut la Florica au durat din 1889 pana in 1925 (...) In anul 1948 conacul este nationalizat, iar proprietarul este arestat. Cladirea cade in paragina dupa ce este folosita ca sediu pentru refugiatii greci ai lui Marcos. Dupa 1970 intra in vizorul gospodariei de partid si este restaurata si remobilata pentru a deveni „casa de oaspeti”. In anul 1990 Ministerul Culturii hotaraste realizarea Centrului de Cultura „Bratianu”, iar dupa anul 2003 este administrata de Consiliul Judetean Arges", se mentioneaza in anuntul Artmark Historical Estate.

Suprafata utila a proprietatii este de 1.400 mp.

Sursa foto: Cristina Budusan via artmarkhistoricalestate.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri