Investitiile in domeniul imobiliar raman unul dintre cele mai importante pariuri pentru un castig garantat, iar cand vine vorba despre un conac boieresc construit in 1932 care are un pret de vanzare de pornire de 36.000 de euro, cam cat ajungi sa platesti pentru o garsoniera in Bucuresti, te gandesti de doua ori inainte ce ai putea face cu banii.

O proprietate care poate deservi drept casa de vacanta, poate fi considerata o investitie pentru o viitoare revanzare. Conacul boieresc Cioceanu din judetul Ialomita atrage cu siguranta privirile trecatorilor din comuna Reviga, situata la putin peste 100 de kilometri de Bucuresti.

Cu o suprafata construita de circa 370 de mp, pe un teren de peste 1.100 mp, conacul boieresc Cioceanu, cu 12 camere, in stil neoromanesc, pe o structura - subsol, parter si un etaj (S+P+1E), a fost listat la un pret de pornire de 36.000 de euro, valoarea sa fiind estimata la un pret de vanzare cuprins intre 50.000 – 75.000 de euro, conform Artmark Historical Estate, divizia imobiliara a casei de licitatii Artmark.

Marile mosii boieresti ale secolelor 18-19 din Baragan, in special cele din nord-estul Bucurestiului, din zonele Buzau-Slobozia-Braila, aveau sa stea la baza unor importante proprietati fie agricole, viticole sau de vacanta, atat pentru nobilimea perioadei, cat si pentru o seama de industriasi sau oameni de afaceri ai perioadei de modernizare a Romaniei.

Reviga, comuna situata intre Slobozia si Buzau, a devenit in timp locul unor astfel de antreprize, familia Cioceanu – cu activitati in domeniul moraritului - legandu-si existenta de localitate prin conacul ridicat aici intre 1930 si 1932.

Conacul a fost construit intr-un stil neoromanesc tarziu, epurat de efecte decorative si definit de utilitatea constructiei.

Structura respecta insa tipologia stilului neoromanesc in special prin prezenta impunatoare a turnului scarii centrale, care este deasemenea mansardat.

Sursa foto: artmarkhistoricalestate.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri