Alegerea smarthphone-ului potrivit a devenit o treaba din ce in ce mai serioasa. Au trecut de mult vremurile in care eram impresionati doar de functia Bluetooth sau ne chinuiam sa ne trimitem melodii prin infrarosu. Smartphone-ul a devenit intre timp un ajutor de nadejde care ne permite sa facem cumparaturi online, sa fim mereu la curent cu noutatile si un ghid indispensabil atunci cand vizitam locatii noi.

Smartphone-ul potrivit trebuie ales dupa nevoile pe care le ai. Daca esti impresionat doar de design-ul telefonului si nu si de capacitatea acestuia, alegerea ta va fi mult mai usoara. Insa, nu te astepta ca atunci cand ai mai multe programe deschise, telefonul tau sa ruleze la fel de bine precum arata.

Cum sa gasesti caracteristicile potrivite pentru tine

O camera foto cat mai buna, o baterie care sa dureze cat mai mult si o memorie interna generoasa sunt printre principalele lucruri pe care amatorii de smarthphone-uri le cauta. Insa, sunt multi si cei care sunt interesati de procesorul telefonului, memoria RAM, spatiu de stocare sau calitatea display-ului.

Calitatea display-ului

Marimea ecranului este unul dintre considerente, insa trebuie sa fii atent la rezolutia smartphone-ului, luminozitate, calitatea culorilor si unghiul de vizibilitate.

Un display quad-HD sau 2,560 x 1,440 pixeli este una dintre cele mai bune alegeri. Insa, si prin intermediul unui telefon cu display full-HD cu 1,920 x 1,080 pixeli puteti avea acces la o imagine de calitate, cu multe detalii. Un ecran care ruleaza la o capacitate de 1,280 x 720 pixeli va va oferi o imagine mai slab calitativa, in care unele detalii nu ar putea fi vizibile, conform celor de la tom's guide.

Asigurati-va atunci cand cumparati un smartphone ca ecranul acestuia poate oferi luminozitatea necesara pentru a putea citi atunci cand sunteti afara, fara a avea probleme cu lumina soarelui. In cazul telefoanelor de ultima generatie va puteti bucura de o experienta 4k cu o rezolutie de peste 8 milioane pixeli.

cum sa iti alegi smartphone-ul

Camera

Fotografiatul a devenit o activitate indispensabila mai ales pentru majoritatea oamenilor activi pe retelele de socializare. De la fotografiatul mancarii pana la peisaje deosebite, oamenii isi folosesc telefonul mobil pentru a capta diverse momente. Din ce in ce mai multe telefoane mobile au camera de fotografiat de cel putin 12 megapixeli. Trebuie tinut cont si de dimensiunea pixelilor, viteza de focalizare si unghiul de vizibilitate.

Telefoanele Samsung Galaxy S7 si Galaxy S7 Edge sunt cunoscute pentru camera foto de calitate. Camerele dual-pixel ofera posibilitatea unei focalizari rapide si precise, multumita obiectivului F 1.7.

Procesorul

Un procesor bun iti permite deschiderea mai rapida a aplicatiilor, capacitatea mai buna de editare a fotografiilor sau rularea cat mai buna a jocurilor. In cazul in care vrei sa te bucuri de toate aceste activitati la o calitate cat mai ridicata, orienteaza-te catre un telefon ce ruleaza cu un procesor snapdragon 820 sau in cazul unui Iphone, modele care ruleaza cu ajutorul cip-ului A9 sau A10. In cazul in care vreti un telefon cu putere medie, va puteti orienta catre unul care are un procesor snapdragon 600.

cum sa iti alegi smartphone-ul

Memoria RAM

O memorie RAM cat mai mare ajuta la o derulare cat mai buna a actiunilor multiple. Va puteti orienta catre un telefon cu minim 2GB RAM. Daca optati pentru un varf de gama, puteti gasi telefoane ce dispun si de memorie RAM de 4GB.

Memoria interna

In cazul in care va doriti sa aveti in telefon un playlist serios, multe fotografii si filmari, ar trebui sa va orientati catre un telefon cu memorie interna mai mare sau un telefon caruia ii puteti introduce un card microSD. Cel mai indicat, in cazul in care vreti sa downloadati mai multe video-uri sau jocuri, orientati-va catre un telefon cu o memorie de minim 32 GB.


In cazul sistemelor de operare, principalii competitori sunt Android si iOS. Android detine suprematia in ceea ce priveste numarul de telefoane vandute, oferindu-ti posibilitatea de a alege dintr-o gama diversa, spre deosebire de iOS care ruleaza doar pe telefoanele de tip Iphone. Prin intermediul iOS ai parte de update-uri rapide ale software-ului si ale aplicatiilor ce pot fi manevrate cu usurinta, spre deosebire de Android in cazul caruia unele update-uri pot ajunge cu intarziere. In ceea ce priveste personalizarea telefonului, Android are un sistem deschis prin intermediul caruia ai acces la o gama mai variata de aplicatii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri