Sucevenii de la Symmetrica, unul dintre cei mai importanti producatori de pavele si borduri vibropresante de pe piata locala, vor sa inlocuiasca intregul sistem de iluminat exterior din prezent cu LED-uri, decizie care ar urma sa reduca consumul energetic cu 75%.

“Trebuie sa minimizam impactul asupra mediului si sa contribuim la calitatea vietii din comunitatile din care facem parte, ca si companii. In acest moment, observ ca tot mai multe companii din domeniu iau masuri in acest sens. In acest moment suntem in curs de inlocuire a sistemelor de iluminat exterior in toate cele cinci fabrici si vom folosi lampi cu LED ce vor duce la scaderea cu 75% a consumului de energie electrica utilizata pentru iluminat”, a declarat pentru wall-street.ro – Sebastian Bobu, director executiv Symmetrica.
El a precizat ca liniile de productie ce vor fi instalate in eventualele fabrici pe care le vom inaugura in anii viitori vor fi de ultima generatie si vor asigura folosirea la maxim a materiilor prime si un consum redus de energie.
“Strategia noastra de dezvoltare durabila, chiar toate actiunile noastre din ultimii ani vin in sprijinul acesteia. Printre acestea se numara reducerea consumului de energie, cat si folosirea eficienta a resurselor de apa si materii prime din procesul de productie. De-a lungul ultimilor ani am investit in sisteme de filtrare la silozurile de ciment, in separatoare de hidrocarburi si in ministatii de epurare a apelor uzate, in toate cele cinci fabrici pe care le detinem”, a completat Bobu.
Infiintata in 1994, Symmetrica este o companie romaneasca, producatoare de pavele, borduri si rigole vibropresate pietonale si carosabile, cu afaceri care la nivelul anului s-au ridicat la 14,6 milioane de euro.
Prima fabrica Symmetrica a fost inaugurata in 1999 la Veresti, judetul Suceava, urmata apoi de unitatile de productie de la Podu Iloaiei, judetul Iasi (2010), si Bolintin Vale, in apropiere de Bucuresti (2011). In 2012, compania a deschis doua noi unitati de productie, la Prejmer, judetul Brasov si la Sintereag, judetul Bistrita.
Principalele proiecte pentru care Symmetrica a livrat pavele si borduri se numara Arena Nationala, parcul balnear din statiunea Vatra Dornei, magazine Carrefour, Lidl, Penny Market, parcari cu pavele ecologice in Bucuresti etc. De asemenea, produsele companiei au fost folosite pentru reabilitatea de strazi, trotuare si parcuri ecologice din intreaga tara.
Symmetrica este unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata de pavele si borduri vibropresante, unde mai activeaza si Elis Pavaje sau Semmelrock Stein+, parte a grupului Wienerberger.

Sursa foto: captura dmxledlights.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri