Ceramica Iasi (cunoscut dupa un proces de rebranding sub numele de Brikston), unul dintre cei mai mari producatori de blocuri ceramice (caramizi) din Romania deruleaza in fiecare an investitii pentru dezvoltarea durabila a companiei.

Pentru acest an, reprezentantii companiei au decis plantarea unui numar de 4.000 de copaci in apropierea carierei de unde extrasa argila in judetul Iasi, acolo unde se afla fabrica grupului.

“In conditiile in care capacitatile de productie pentru materialele de zidarie depasesc cu aproximativ 60% cererea de pe piata, nu avem programate investitii majore. Ne vom concentra major pe eficientizarea productiei si a proceselor, cat si pe protectia mediului inconjurator. Anul acesta am demarat un proiect care sa duca la imbunatatirea vietii comunitatilor locale din aproprierea carierei de extractie a argilei prin plantarea a peste 4.000 de copaci care sa imbunateasca calitatatea aerului si sa infrumuseteze zona”, a declarat Iulian Mangalagiu (foto), director general Ceramica Iasi pentru wall-street.ro.
Reprezentantul Brikston a mai precizat ca fabrica din judetul Iasi foloseste tehnologie de ultima ora care minimizeaza impactul negativ ce poate aparea asupra mediului.
“Reciclarea deseurilor, folosirea ambalajelor returnabile sunt alte directii pe care compania noastra le aplica pentru a reduce impactul activitatilor industriale asupra mediului. An de an ne stabilim o zona in care ne vom concentra pentru a reduce impactul asupra mediului. Anul acesta ne-am concentrat asupra carierei de exploatare si pana la finalizarea investitiilor va mai trece cel putin un an”, a mai spus Mangalagiu.
El apreciaza de asemenea ca pentru o dezvoltare durabila este nevoie, pe langa preocuparea de zi cu zi in directia protejarii mediului natural si socio-economic, este nevoie de o implicare mult mai activa a statului.
“Acesta, prin parghiile pe care le are la dispozitie, poate sa ajute la imbunatatirea conditiilor de desfasurare a activitatilor pe piata materialelor de zidarie, sau in cel mai rau caz oprirea inrautatirii lor. Crearea unui sistem care sa permita achitarea datoriilor statului catre constructori la termene mai scurte de la finalizarea lucrarilor va duce, in cascada, la imbunatatirea fluxului de numerar in intregul domeniu al constructiilor incepand cu constructorii si mergand pana la producatorii de materiale pentru constructii. Imbunatatirea fluxului de numerar va duce la o stabilitate a fortei de munca din domeniu si a incasarilor acesteia, care in timp duce la cresterea nivelului de trai si automat o dezvoltare laterala a societatii”, a completat Iulian Mangalagiu.
Seful Ceramica Iasi mai spune ca o relaxare a creditarii, prin deciziile recente ale BNR, va duce la cresterea cererii pe piata de constructii rezidentiale care duce la o stabilitate a locurilor de munca. “Stabilitatea fortei de munca duce la o dezvoltare durabila a mediului social-economic”.
In acelasi timp, Mangalagiu a mai precizat ca “absorbtia fondurilor europene pentru modernizarea si dezvoltarea comunitatilor locale este un alt element pe care este nevoie sa ne concentram ca si tara pentru a asigura o dezvoltare durabila a societatii romanesti”.

Principalii concurenti ai Ceramica Iasi pe piata locala sunt austriecii de la Wienerberger si Cemacon SA.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri