Celco, unul dintre cei mai mari producatori de BCA de pe plan local, a investit 4 milioane de euro in extinderea capacitatii cuptorului cu var de la fabrica din comuna Corbu, judetul Constanta.

Proiectul, co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, a facilitat instalarea singurului cuptor de var din tara care produce var bulgari, special pentru fabricarea blocurilor de BCA.

Odata cu punerea in functiune a noului cuptor, Fabrica de Var CELCO va putea sa produca alaturi de var bulgari, var macinat, var hidratat si var dolomitic necesar in industria siderurgica, in agricultura, horticultura, zootehnie si pentru reducerea nivelului poluarii centralelor electrice.

“Investitia de aproximativ 4 milioane de euro a avut ca obiectiv consolidarea pozitiei pe piata interna si externa a companiei prin implementarea unor tehnologii moderne, de ultima generatie, care sa asigure o dezvoltare durabila. Celco va produce singurul var ars tare macinat pentru BCA CL90 din Romania, un produs destinat exclusiv fabricilor de BCA. Varul ars tare obtinut este caracterizat de un continut foarte ridicat de oxid de calciu liber si o putere calorifica dubla fata de oricare alt tip de var produs in Romania”, a declarat Irina Usuc, director comercial Celco.
Potrivit datelor publicate de Ministerul de Finante, compania CELCO a incheiat anul 2012 cu afaceri de 19 milioane de euro si un profit de circa 2 milioane de euro.
Compania numara in 2012 aproximativ 280 de angajati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri