Detinatorii de carduri au facut anul trecut plati online in valoare de circa 1 miliard de euro, din care doua treimi pentru cumparaturi din afara Romaniei, a declarat, marti, Catalin Cretu, director regional Visa Europe.

"In Romania anul trecut s-au facut 300 milioane de euro plati online, dar adevarul este ca detinatorii de carduri au facut plati de 1miliard de euro. Este o cifra estimata pentru ca nu exista date oficiale. Ecommerce-ul din pacate nu este local, avand in vedere ca mai mult de doua treimi din platile cu cardurile romanesti sunt pentru cumparaturi din afara Romaniei", a spus Cretu.

El a aratat ca piata romaneasca de comert electronic se confrunta cu mai multe provocari, printre care lipsa de incredere nu numai in anumite magazine, ci si in anumite platforme, precum si lipsa de educatie, scrie Mediafax.

Potrivit datelor Visa, valoare medie a tranzactiei cu carduri pentru comerciantii online locali a fost anul trecut de 33 de euro si de 54 de euro pentru comerciatii internationali. Tendinta este de scadere a valorii medii pentru tranzactiile pe carduri atat la comerciantii locali (37 euro in 2012), cat si la cei internationali (55 euro in 2012).

Magazinele locale reprezinta 20% din valoarea totala a tranzactiilor online cu carduri la comercianti comparativ cu 21% anul anterior, in timp ce 29,5% din numarul total de tranzactii au fost realizate in magazinele locale, fata de 30% in 2012.

"Posesorii de carduri prefera sa cumpere de la comercianti internationali din cauza retelei relativ mici de magazine cu reputatie solida existente din Romania, dar estimam ca aceasta situatie se va schimba treptat ca urmare a intrarii pe piata a unor comercianti cunoscuti, datorita reputatiei si experientei", a mai afirmat Cretu.

Tranzactiile online la comerciantii locali sunt in proportie de 38% catre companii de servicii (telecom si IT&C), 15% pentru utilitati si 14% pentru marfuri din catalog.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri