Marea Britanie, Germania si SUA sunt principalele tari din care site-urile de eCommerce din Romania atrag trafic, conform informatiilor oferite de eMag, Flanco si Okazii, pentru wall-street.ro.

Traficul atras de eMag din tari straine depaseste, de fapt, traficul multor altor site-uri de eCommerce din .ro. Astfel, in tabelul de mai jos, puteti vedea numarul de vizite internationale pe site-ul eMag din Romania, in primul trimestru al anului curent. Marea Britanie si Germania au trimis, impreuna, circa 850.000 de vizite pe site.

(trafic atras de eMag din afara Romaniei in T1 - vizite)

Moldova, ocupanta pozitiei a saptea in topul eMag, ocupa locul trei in cazul platformei de anunturi Okazii.ro, conform companiei. Pe primele doua locuri se situeaza Germania si Marea Britanie. „Traficul international din traficul total de pe Okazii.ro este de 6,67%, iar traficul cumulat al Germaniei, Marii Britanii si Moldovei din totalul traficului de pe Okazii.ro este de 2,21%, pentru luna august”, subliniaza oficialii companiei.

In cazul Flanco, jucator omnichannel major, lucrurile stau similiare cu eMag. Pe primul loc se situeaza Marea Britanie, urmata de Germania si apoi de SUA.

Per total insa, desi traficul international este important si poate semnala oportunitati pentru jucatori din piata, peste 97% din vizitatori vin din Romania, lucru confirmat si de oficialii Cel.ro.

Magazinul tau din ce tari straine primeste trafic? Ai luat/iei in considerare livrarea in acele regiuni? wall-street.ro te incurajeaza sa comentezi.

Sursa foto: Shutterstock: Trafic

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri