Divanul Hemnes este cel mai bine vandut produs de mobilier in magazinul online al IKEA in Romania si unul dintre cele mai vandute in magazinul din Baneasa, a declarat pentru wall-street.ro, Mihaela Muresan, director de marketing si comunicare al IKEA pentru Europa de Sud Est (Romania, Croatia, Serbia, Slovenia).

Mihaela Muresan, director de marketing si comunicare al Ikea pentru Europa de Sud Est, va fi prezenta la EcomTEAM, eveniment de comert electronic si marketing digital pe care wall-street.ro il va organiza pe 6-7 aprilie la Brasov, la hotelul Kronwell.

Astfel, in magazinul fizic in jur de 55% dintre produsele vandute sunt piese de mobiler, iar restul accesorii, in timp ce pe online mobilierul inseamna 70% din articolele vandute.

Vanzarile online: 10% din afacerile IKEA

“In topul vanzarilor, pe online, eroul nostru este divanul Hemnes, acesta fiind si unul dintre cele mai vandute produse in magazinul fizic. Pe online se mai vand bine mobilierul de birou, dulapuri, canapele”, a adaugat Muresan.

Magazinul online al Ikea in Romania a fost lansat in iulie 2014, iar la nivelul anului de catalog Ikea 2015 (septembrie 2014 – august 2015) a ajuns la o pondere de 8% din vanzarile companiei.

In anul de catalog septembrie 2014 – august 2015, IKEA a inregistrat vanzari de 424,5 milioane de lei in Romania, mai mult cu 12,3% fata de anul precedent.

“Intre timp, procentul a trecut de 10%. In alte tari ponderea comertului online variaza in functie de vechimea si specificul pietei, de numarul de magazine, etc. Romania este una din tarile cu cele mai mari cote de vanzari online in totalul cifra de afaceri”, a explicat reprezentanta celui mai mare retailer de mobilier si decoratiuni la nivel mondial.

65% dintre clientii din magazinul online al IKEA in Romania sunt femei

Majoritatea clientilor magazinului online al Ikea sunt din marile orase (Bucuresti, Cluj, Timisoara, Iasi, Constanta, Brasov, Sibiu, Arad), iar 65% sunt femei. De asemenea, 80% dintre comenzi provin din afara Bucurestiului.

Mihaela Muresan (foto) nu a oferit detalii despre valoarea medie a unei tranzactii pe online, insa a precizat ca aceasta este mai mare decat in magazinul fizic datorita unei planificari mai atente a consumului.

“Oamenii comanda mai multe produse online, pentru a justifica valoarea transportului, fata de cei din magazin, care de obicei sunt din Bucuresti si isi permit sa faca mai multe vizite la magazin”.

In ceea ce priveste site-ul Ikea.com/ro managerul a afirmat ca in curand va fi lansata o versiune noua.

“Una responsive si cu un concept grafic imbunatatit, vom adauga cateva elemente inspirationale si lucram, de asemenea, la adaptarea serviciilor pentru mediul online”, a explicat directorul de marketing al Ikea.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri