"Toata lumea a salutat rescrierea celor doua coduri, cel de procedura fiscala si codul fiscal, in special datorita faptului ca au fost stranse practic intr-un singur document, ceea ce le face mult mai usor de gasit. Cu toate acestea, din experienta anilor trecuti este dificil de spus cat de sustenabile sunt", apreciaza Ramona Jurubita, partener coordonator servicii de asistenta fiscala, KPMG.

"Ca practician presupun ca a fost facut un studiu pentru documentare in ceea ce priveste impactul financiar – asa ar fi trebuit cel putin – desi am avut exemple negative in trecut cu celebra taxa pe stalp pentru care nu s-a facut nici un studiu, iar acum este propusa pentru a fi eliminata. Am, de asemenea, ingrijorari care pornesc de la dificultati fiscale practice cu care ne confruntam si acum", a declarat Ramona Jurubita.

Declaratiile au fost facute in cadrul conferinte Fiscal 360, eveniment de fiscalitate ce-si propune sa dezbata cele mai actuale teme pentru antreprenori si manageri. Partenerii evenimentului sunt KPMG si Biris-Goran.

"Avem, intr-adevar, un Cod Fiscal din 2004. Ne-am confruntat insa legat de aceasta legislatie cu aplicabilitatea acesteia in practica. Foarte multe probleme au intervenit atunci cand au aparut normele de aplicare a acestei legislatii. Noi acum discutam de cod de procedura fiscala si cod fiscala, dar nu discutam nimic de norme", a mai spus Ramona Jurubita.

In opinia sa, "normele de aplicare ar trebui sa reprezinte un al doilea pas in aceasta reforma fiscala, daca dorim sa o numim legislativa, pentru ca foarte multe dintre problemele care au aparut si care exista inca in prezent apar tocmai din aceste extinderi sau restrangeri ale prevederilor din Codul Fiscal si Codul de procedura fiscala, prin normele de aplicare a acestor doua coduri", a incheiat managerul KPMG.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »


Setari Cookie-uri