Sa fim sinceri, nu toata lumea isi permite tablete scumpe si, la fel de onest, mare parte nici nu au nevoie. Daca vrei sa vezi un clip pe YouTube, sa te joci Pasarile Furioase sau sa navighezi pe Internet, nu ai nevoie de iPad Air.

Am decis in acest review, oferit cu sprijinul evoMAG.ro, sa iau in teste o tableta romaneasca, mai ieftina. Allview Alldro 3 Speed DUO HD. Un nume tare lung pentru o simpla tableta. Lansata la inceputul acestui an, Alldro 3 Speed DUO HD ar trebui sa fie un upgrade fata de celalalt model, Alldro 3 Speed DUO, lansat la sfarsitul lui 2012. Foarte confuze si lungi denumirile astea.

Allview Alldro 3 Speed DUO HD

Pe o piata a gadget-urilor care a explodat in ultima vreme, odata cu aducerea de catre firme romanesti a unor produse din ce in ce mai numeroase si performante, Alldro 3 Speed DUO HD nu mai reprezinta de ceva vreme un produs “fierbinte”. Nu este depasita doar de produsele competitorilor ci chiar de gama de produse tot mai bogata in produse performante ale Allview.

Allview Alldro 3 Speed DUO HD: Lucruri bune? Are!

Cu toate acestea, se descurca bine in ceea ce face, desi are o serie de...neajunsuri sa-i spunem. Dar, inainte sa criticam, sa vorbim despre ce lucruri bune ofera Alldro 3 Speed DUO HD. Ce place inca de la inceput este spatele de aluminiu.

Se simte foarte placut la mana si chiar daca face ca tableta sa semene cu iPad, nu este un lucru rau (ahem). Designul minimalist “da foarte bine”, orificiul camerei fiind mic, la fel si perforatiile celor doua boxe aflate in partea de jos. Simplu, eficient, premium.

Cealalta jumatate a carcasei este formata din plastic, nu la fel de premium. Cele doua jumatati se imbina insa fara prea mari probleme de aspect. Un alt lucru care mi-a placut este rigiditatea carcasei. De multe ori, la tabletele de buget ai parte de scartaituri sau de deformari ale capacului spate atunci cand le tii in mana. Nu este cazul aici, capacul de aluminiu te asigura ca tii in mana ceva rigid si rezistent.

Allview Alldro 3 Speed DUO HD

Sursa foto: Allview.ro

Din punct de vedere al specificatiilor tehnice tableta nu este ceva iesit din comun. Nici nu este nevoie, caci nu este un varf de gama. Nevoile unui utilizator obisnuit, insa, sunt satisfacute pe deplin. Ca vrei sa stai pe net, sa iti citesti mail-ul, sa stai pe Facebook sau sa vizionezi videoclipuri pe YouTube, tableta va raspunde prompt, fara prea mare intarziere. Am testat-o cu aplicatia Epic Citadel si s-a descurcat bine, deci vesti bune pentru pasionatii de jocuri.

Bine bine, si ecranul tabletei Alldro 3 Speed DUO HD?

Ajungem si la partea cea mai importanta, anume ecranul. Tableta are un ecran de 9,7 inch in format 4:3. In ceea ce ma priveste este raportul optim pentru navigat pe Internet.

Problema apare insa la calitatea imaginii. Stiu ca e vorba de o rezolutie mica, respectiv 1024x768, iar la valoarea aceasta vei putea observa pixelii de pe ecran destul de usor, mai ales la un ecran de 9,7 inch. Deci in cazul nostru nu cred ca vorbim de un ecran prea reusit.

Nu e foarte luminos, nu are nici un contrast puternic, culorile sunt cam desaturate si are probleme cu unghiul de vizualizare. Orice inclinare a ecranului va duce la pierderea calitatii imaginii. Un alt lucru interesant este faptul ca pe site-ul Allview, la rubrica display nu apare si mentiunea IPS, care dupa cum stim reprezinta o tehnologie mai buna in materie de display-uri.

Insa, la modelul mai vechi, metiunea IPS este prezenta. Sa intelegem din asta ca Allview a introdus un model ma nou insa cu un display mai slab? Oricum, diferenta dintre acest model si cel fara HD este aproape deloc sesizabila, deci nu stiu exact ce anume trebuia acest model sa inlocuiasca sau sa suplimenteze in oferta Allview.

Alldro 3 Speed DUO HD nu este o tableta rea. Este o tableta de buget. Isi face treaba bine si te ajuta la sarcinile zilnice, desi calitatea display-ului ii cam ia din "stralucire".

Singura problema pe care o am este ca mi se pare ca pretul e putin cam mare pentru ce ofera. In conditiile in care Allview are o oferta foarte bogata in prezent, cu modele care se afla considerabil peste aceasta tableta, mai ales din punct de vedere al ecranului, ar fi ideal daca acest model ar fi putin mai ieftin, cu atat mai mult cu cat intram in era in care quad-core si full-hd devin standardul in domeniu.

Plusuri:

- Rezistenta, desi grea
- Tableta “buget”

Minusurile tabletei:

- Display de rezolutie slaba
- Grea
- In era quad-core si full HD este o tableta deja invechita

Pret – de la 600 lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri