Aveam o perioada, prin liceu, in care preferam castile mari, castile ce-mi acopereau urechile in intregime si ma faceau sa ma simt “cool”. Preferinta venea si din sfaturile parintesti (cred ca le stiti): “Nu iti baga alea in urechi ca surzesti!”. Merg prin metrou si in continuare vad multi oameni, tineri mai ales, cu casti uneori enorme. Ridic din spranceana.

Sennheiser Momentum on-ear fac parte dintre castile cunoscute pentru performanta lor, acesta fiind un motiv in plus pentru care am incercat sa renunt pentru cateva zile la castile mele Apple, mici si albe cu volum pe fir, intorcandu-ma in perioada liceului. Azi voi scrie despre experienta mea cu numitele casti

Sennheiser Momentum on-ear

– versiunea mai mica a Sennheiser Momentum, acestea fiind foarte apreciate in urma cu doi ani, la CES 2012.

Castile vin in mai multe culori, fiind clar adresate (si) celor interesati de fashion (vorbeam de tineri?).

Sennheiser Momentum on-ear – constructie, marime

Nefiind persoana care s-ar putea caracteriza printr-un excesiv de mare “open mindness”, vorba englezului, am fost reticent in a testa castile. Na, sunt obisnuit, repet, cu castile de mici dimensiuni plus ca imi amintesc de perioadele in care trebuia sa alerg cu casti mari pe urechi si-mi tot cadeau, enervant.

Surpriza placuta a fost ca, fara a fi incomode, castile Sennheiser Momentum on-ear “se lipesc” perfect pe cap, sunt complet rigide datorita design-ului. Ca parte negativa, acest lucru le poate face mai greu de carat, atunci cand nu le tii pe cap. Nu sunt masive si nu mi se pare ca arat extraterestru cand merg pe strada cu ele.

Legatura intre casti este realizata de o banda semi-flexibila de otel inoxidabil si arata robusta. Exteriorul castilor este realizat din plastic dar, de asemenea, arata destul de solid si simt ca daca as da de pamant cu ele (ceea ce, recunosc, nu am facut), nu o sa se crape. Nu din prima cel putin.

Uitandu-ma pe specificatii, am remarcat ca interiorul castilor este realizat din Alacantra, material folosit in scaunele masinilor high-end si in bordurile lor; Sennheiser pretinde ca acest material face castile rezistente la ama si mai durabile.

Calitatea carcasei, a logo-ului Sennheiser pe jackplug, sunt ridicate.

Sennheiser Momentum

Sursa foto: Sennheiser.com

Confortul?

Pana la urma insa, atunci cand purtam casti pe urechi, pe langa calitatea sunetului, ne intereseaza si confortul. Pot spune ca am mers de la Unirea pana la Aviatorilor cu ele pe urechi, pe jos, si nu am simtit nici cel mai mic disconfort. Am simtit ca s-au “mulat” pe formele mele si, implicit, sunetul nu strabatea (prea tare) in exterior. Deci, daca vei merge in metrou/masina publica, nu vei “ferici” calatorii cu muzica ta preferata.

Cablul are lungime decenta, de 1,4 metri. Mai mult, el poate fi inlocuit relativ usor in cazul in care, cumva, se strica.

Si sunetul?

Partea cea mai importanta, pana la urma. Avand in vedere faptul ca se muleaza foarte bine pe cap/urechi, asteptati-va la un sunet care “nu scapa”. Nici din exterior spre tine si nici invers. Lucru bun, daca vrei sa ignori zgomotele stradale, rau daca tii neaparat sa auzi cainii vagabonzi care te latra (domnule Oprescu, daca cititi recenzia, simtiti-va vizat!).

Bass-ul este decent, inaltele specifice solo-urilor de chitara, delicate, fara a te deranja. Nu vei primi fidelitatea unui sistem hi-fi de mii de euro din casa, dar nici nu te poti plange. Personal, sunt foarte multumit de riff-urile Metallica sau Iced Earth, parca-parca as fi dorit ca sunetul sa fie mai putin rece, dar pana la urma este o chestiune de preferinte. Inainte de a le achizitiona, poate reusiti sa le probati.

Verdict Sennheiser Momentum on-ear

Este destul de greu sa spun ca ma deranjeaza ceva anume la executia fizica. Poate doar faptul ca nu sunt mai mici, dar pana la urma, iarasi, o chestiune de preferinta. Nu se pot indoi, precum altele, deci pregateste-te sa le atarni de gat sau sa ai un rucsac cu tine pentru a le pune.

Nu are sistem de reducere a zgomotului de fond, dar se potrivesc atat de bine pe urechi incat nu am simtit nicio secunda nevoia. Daca iti plac fizic si gasesti acceptabil pretul de 899 lei, sunt castile pentru tine!

Pro:

Design bun, mici detalii placute
Sunet bun
Se ajusteaza excelent

Contra:
Portabilitate redusa

Disponibilitate:
EvoMAG, 899 lei

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri