Sase inch inseamna ca poate fi putin incomfortabil de manuit dar, dupa cum spune un prieten, „deja sub 6 inch mi se par prea MICI, parca nu vad ecranul!”. Ochiul si mintea umana este flexibila si se comformeaza catre ceea ce ofera piata – si Nokia pare sa stie acest lucru, prin Lumia 1520.

Nokia Lumia 1520 reprezinta varful de linie al aliantei Microsoft-Nokia si implicit aduce tot ce are mai bun in materie de software, mobilitate, hardware.

Design-ul Nokia Lumia 1520

Design-ul terminalului nu s-a schimbat mult fata de primul mobil din aceasta linie, lansat acum mai bine de doi ani si jumatate – ce repede trece timpul, nu? Practic, 1520 are aceeasi constructie ca terminalele anterioare (exceptie facand 925-ul), acest lucru insemnand ca are un unibody din plastic policarbonat. Ca si predecesorii, este un device foarte solid – fiind si mai important, datorita marimii sale, decat era cu device-urile anterioare.

Si pretului – 2.399 de lei, la reducere, pe EVOmag.ro.

Cu dimensiunile de 162x85x8.7 mm, este mai subtire decat HTC One Max de 5,9 inch. Cu toate acestea, este mai mare decat Galaxy Note 3-ul Samsung, pentru a nu mentiona si greutatea mai ridicata – 206 grame.

Nu sunt obisnuit cu terminale atat de mari, recunosc, dar am noroc ca nu am maini prea mici, asa ca poate fi tinut, decent, intr-o singura mana. Unde sunt vremurile, inceputurile anilor 2000, in care toti producatorii se bateau sa faca terminale mai micute? Acum este fix invers.

Ce nu mi-a placut este faptul ca terminalul are colturile mai patratoase decat 1020-ul, facand mai dificila tastarea cu varfurile degetelor mainii cu care tii telefonul. Deci nu prea este ok sa butonezi cat timp te tii de bara de la metrou.

Cu toate acestea, m-am simtit rasfatat cand vine vorba de tastat. Ecranul mare mi-a permis sa scriu un mail destul de lung fara nicio greseala, o performanta pentru mine si, pariez, si pentru altii.

Nokia Lumia 1520

Telefonul, ca la EVOmag.ro, vine in mai multe variante – alb, negru, galben sau rosu. Toate arata excelent, glossy, similar cu Nexus 5. Pe spate este finisat frumos – din nou, nu este ceva nou pentru terminalele Lumia, dar pare ceva mai alunecos, din cauza marimii.

Nokia Lumia 1520 si hardware-ul sau

Pe spate se poate vedea camera de 20 de megapixeli, pe o mica umflatura care arata fix la fel ca in cazul modelului Lumia 925. Deasupra este dual-LED flash-ul care ajuta la fotografierea pe intuneric/in luminozitate slaba. Chiar deasupra camerei se afla multiple microfoane – patru la numar, pentru inregistrare stereo. Ideea este sa poti sa surprinzi cu mai mare acuratete sunete din mai multe directii – inclusiv la concerte (desi, personal, nu vad de ce ai dori sa inregistrezi un concert LIVE – oricum se va auzi prost, si mai si ratezi experienta momentului).

Pe partea stanga se afla microSD reader-ul care suporta card-uri de pana la 64 de GB, si un slot nano-SIM, mai mic decat standardul (similar cu iPhone 5/5s). Nokia lumia 1520

Sursa foto: Microsoft.com

Rezolutia ecranului este buna, de 1920x1080, echivalentul a 368 pixeli/inch. Mai putin decat Galaxy Note 3, dar nu deranjant sau vizibil. Ofera culori vibrante, clare, precise, este un ecran excelent, pe scurt. Are alb mai luminos decat display-urile AMOLED ale Note 3, desi parca negrul nu este atat de precis si frumos determinat. Cu toate acestea, pana la urma este o chestiune de gust, si poate eu ar trebui sa port ochelari.

Mi-a placut, mai ales acum, iarna, ca ecranul capacitiv este destul de sensibil incat sa functioneze si prin anumite manusi.

La nivel de fotografie, ca si modelele anterioare, mi se pare ca Nokia a facut o treaba excelenta. Camera suporta formatul RAW si o multime de optiuni de filtre, reducere a zgomotului. 20 de megapixeli sunt mai mult decat suficienti pentru utilizatorii casual, iar daca esti profesionist, nu o sa faci fotografii cu telefonul. Nu? Nu?

In interior, telefonul are un procesor rapid quad-core Snapdragon 800, la 2,2 GHz si un GPU quad-core Adreno 330. Nokia a pus deasupra si 2 GB de RAM. Este prima oara cand pot spune, cu mana pe inima, ca Nokia a venit pe piata cu cea mai noua tehnologie.

Concluzii despre telefonul Lumia

Deci cum arata crucisatorul Nokia, cu acest hardware si design? Foarte bine! Cu display-ul sau 1080p, procesorul rapid Snapdragon 800 si software de imaging bine realizat, Nokia Lumia 1520 este un telefon care CHIAR MERITA incercat si chiar cumparat.

Sigur, vor exista multi carora nu le va placea un ecran atat de mare. Nokia va continua sa lanseze terminale puternice, fara indoiala, in parteneriat cu Microsoft, sustinut de producatorii de componente care realizeaza hardware din ce in ce mai performant. Companiile vor continua sa fie relevante in peisajul mobile, desi deocamdata mult in spatele concurentilor Apple si Google Android.

Pret si disponibilitate - 2.399 de lei, EVOmag.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri