Ai un spirit de aventurier? Iti place sa filmezi, chiar si in timp ce mergi/pedalezi? Daca la o intrebare ai raspuns afirmativ, este foarte posibil sa fii deja familiar cu GoPro. Daca ai raspuns la ambele pozitiv, probabil deja AI o camera GoPro! Fiecare model al camerei a promis ca aduce claritatea clipurilor mai aproape de realitate, deci ce a pregatit “regele camerelor mobile” cu Hero3+ Black Edition?

GoPro Hero3+ Black Edition este varful de lance al action camerelor GoPro – editiile alb si silver sunt mai ieftine, dar cu performante mai reduse – culorile sunt la fel insa, nu te lasa inselat de denumiri.

Depinzand pe cine intrebi – similar cu brandul Apple -, action camerele GoPro sunt ori cele mai bune, ori este totul marketing. Indiferent din ce categorie faci parte, sau daca pur si simplu esti indecis(a), este imposibil sa ignori pozitionarea brandului.

Avantajele GoPro Hero3+ Black Edition

Editia Black a GoPro are cele mai multe optiuni de filmare, inclusiv un mod Protune pentru video high-bit-rate ce are culori neutre si 24 fps, pentru productie video profesionista, rezolutii de pana la 4K, incluzand si telecomanda Wi-Fi.

Comparat cu Hero3, Hero3+ este mai usoara, are o autonomie a bateriei superioara, Wi-Fi mai rapid pentru aplicatia GoPro, mod SuperView pentru clipuri wide angle, Auto Low-Light mode pentru filmarea la luminozitate redusa si, per total, clipuri mai clare.

La pretul de 1.500 de lei, la reducere pe evoMAG.ro, nu este o camera ieftina, dar pentru categoria ei calitatea video este excelenta si daca vrei cele mai clare imagini, trebuie sa ai GoPro Hero3+ Black Edition. Exista insa si aspecte negative, pe care le vom analiza mai jos.

Vei avea nevoie, cel mai probabil, de cel putin un card SD de pana la 64 de Gb pentru a putea inregistra mai mult timp – pe langa acesta insa, pachetul vine cu tot ceea ce ai putea avea nevoie. Echipamentul este rezistent la scufundari pana la 40 de metri, dar poti schimba carcasa cu una mai usoara si care pune in valoare mai mult microfonul incorporat. GoPro Hero3+ are un nou tip de lentila, deci daca cumva ai investit in filtre sau alte accesorii pentru camerele GoPro anterioare, acestea NU vor functiona.

Camera include doua suporturi adezive – una plata si una curbata -, asa ca poti sa o lipesti foarte usor pe casca si sa pornesti la drum. Camera poate fi montata atat pe partea superioara a castii, dar si in fata sau lateral. GoPro Hero+ are mai multe sisteme de siguranta, deci nu trebuie sa iti faci probleme ca ar putea cadea in timpul mersului.

Camera pare destul de bine construita, dar daca vrei sa te asiguri ca ar supravietui unei caderi, trebuie sa ii instalezi husele protectoare incluse.

Modalitatile de fotografiere ale camerei

Camera include mai multe modalitati de a fotografia – fotografii continue dar si posibilitatea de a filma in timp ce camera fotografiaza, intermitent. Sunt o multitudine de optiuni cu care “te poti juca”. Wi-Fi-ul incorporat foloseste la doua lucruri – conectarea device-ului la mobile via GoPro app pentru iOS, Android si Windows Phone 8, si a folosi cu telecomanda inclusa. Telecomanda iti ofera aceeasi interfata a meniului, ecran si butoane care exista pe camera. Este utila pentru atunci cand vrei sa incepi inregistrarea sau sa o opresti, sau schimbarea modului de filmare/fotografiere, dar poate fi frustrant sa o folosesti pentru a schimba setari mai “adanci” – cam ca la un DSLR.

Calitatea video GoPro Hero3+

Hero3+ Black Edition produce, fara indoiala, unele dintre cele mai bune imagini video ale unui action cam. Cu cateva exceptii, bit rates pe action cameras tind sa se invarta undeva in jurul a 15Mbps, sau chiar mai jos. Black Edition ofera dublul acestor date, oferind deci detalii bune, chiar si cand te misti rapid, eventual pe teren denivelat. Culorile si balansul de alb sunt de asemenea bune si e usor si rapid sa ajustezi timpii de expunere. Citind pe forumuri am vazut ca unii se plang de probleme de focus, dar nu am experimentat (inca) asa ceva.

GoPro Hero3+ Black Edition si dezavantajele sale

Problemele cu bateriile sunt foarte intalnite atunci cand vorbim de action cams – sunt camere de dimensiuni reduse, cu baterii mici, care captureaza clipuri de rezolutii inalte la fps-uri ridicate. In cazul GoPro Hero3+, poti primi pana la 2 ore de autonomie, filmand la 1080p, 30 fps cu Wi-Fi oprit. Folosind insa rezolutii mai inalte, cu Wi-Fi pornit, va “musca” din autonomie. De asemenea, atentie – Wi-Fi-ul NU se opreste atunci cand opresti camera. Daca nu opresti wireless-ul separat, acesta va continua sa consume bateria.

Cu alte cuvinte, daca vrei sa filmezi mai mult timp, o sa ai nevoie de baterii suplimentare. Cel putin, camera are posibilitatea de a le inlocui, spre deosebire de alte camere care nu permit asa ceva.

Concluzii
Ca si in cazul Hero3, punctele forte ale GoPro Hero3+ Black Edition sunt calitatea filmarii si lista impresionanta de optiuni. Daca acest lucru conteaza cel mai mult pentru tine, atunci trebuie sa iei in considerare aceasta camera – si sa si beneficiezi de reducerea de pe evoMAG.ro. Daca insa esti interesat(a) de ceva mai putin profesionist, cu care doar “sa te joci” din cand in cand, in detrimentul calitatii, poti sa te orientezi catre camere mai ieftine.

Pret si disponibilitate – evoMAG.ro - 1.499 de lei, redus de la 1.899 lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »


Setari Cookie-uri