Tableta Samsung Galaxy Tab S T800 raspunde in general foarte bine comenzilor, rapid, cu foarte mici lag-uri daca ruleaza mai multe aplicatii simultan – ceva ce probabil nu te-ai astepta, avand in vedere specificatiile tehnice. Doua procesoare quad core, 3 Gb de RAM. Durata bateriei nu dezamageste insa, putand rula fara probleme o zi intreaga, atata timp cat nu exagerezi cu luminozitatea.

Galaxy Tab S T800 exceleaza insa in ceea ce priveste ecranul AMOLED, generand imagini luminoase, clare, la contrastul de 100.000:1, de 100 de ori mai inalta decat cea cu afisaje LCD conventionale cu 4 milioane de pixeli AMOLED. Ma asteptam ca ecranul destul de mare, de 10,5 inci, sa incomodeze insa, in mod surprinzator, cei de la Samsung au reusit sa realizeze o tableta destul de usor de manevrat – nu cu o singura mana.

Detaliile tabletei Samsung Galaxy

Tableta are 6,6 mm grosime si cantareste 465 de grame, mai putin decat iPad 4 al Apple, care cantareste 662 de grame. Acest lucru ofera un avantaj T800, desi vine cu costul unei senzatii de fragilitate – recomandam o husa. Accesoriile sunt inca destul de scumpe, tableta fiind lansata spre jumatatea anului curent. Varianta cu conectivitate LTE este cu doar 2 grame mai grea.

Samsung Galaxy Tab S T800Afisajul este adaptabil, putand regla automat gama de culori, claritatea si contrastul in functie de modul de utilizare. In teorie, trecerea de la a citi o carte electronica la film se traduce, in mod automat, intr-un reglaj al ecranului – acest lucru in realitatea se vede…si nu prea. Functia de adaptare a ecranului functioneaza cu urmatoarele 7 aplicatii: Gallery, Camera, Internet, Video, e-Book (Google Playbook), VT Call si interfaşa utilizator. Trei moduri de ecran sunt aplicabile tuturor ecranelor, inclusiv aplicatiilor terte.

Ca potentiale minusuri, tableta nu vine cu o multitudine de software preinstalat (daca esti deranjat(a) de asa ceva), boxele integrate puteau fi mai puternice si daca doresti fotografii de inalta calitate…incearca un D-SLR. Camerele sunt clasice – frontala de 2,1 MP si respectiv 8 MP, realizand fotografii bune “de share-uit” pe retele sociale si cam atat. Un alt lucru care ar putea indeparta parte dintre clienti este pretul ridicat, 2.351 de lei, la evoMAG.ro. Practic tableta este mai scumpa decat iPad 4 al concurentilor si liderilor de piata de la Apple. Aici intervin insa preferintele proprii intre sisteme de operare si ecosistem diferite.

Citeste si:

Tableta vine in doua variante, alb si negru, memoria interna de doar 16 Gb putand fi extinsa prin intermediul unui card Micro SD.

Tableta Galaxy Tab S T800 si avantajele sale:

Ecran excelent, culori clare, contrast bun
Durata de viata a bateriei
Usurinta in utilizare
Setup usor de facut

Minusuri:

Software preinstalat minimal
Sunetul integrat putea fi de mai buna calitate

Disponibilitate - evoMAG.ro.