Samsung Galaxy S5 Mini era deja anuntat de ceva vreme, toata lumea stia ca va exista, si de curand chiar s-a materializat - poate fi achizitionat chiar acum. Intrebarea este insa – merita? Este un device cu specificatii rezonabile, plin de facilitati, dar intra pe o piata foarte aglomerata. Citeste mai jos pentru a vedea daca renteaza sa dai cei 1.799 de lei pe noul device de la Samsung.

Samsung Galaxy S5 Mini are un display de doar 720 x 1280 si marime de 4,5 inci, dar este suficient pentru o densitate de 326 de pixeli/inch. Cu alte cuvinte, imaginile sunt clare si bine conturate. Unul dintre lucrurile pentru care compania asiatica este cunoscuta este faptul ca realizeaza ecrane foarte bune si Galaxy S5 Mini nu face nota discordanta.

Mai mult, telefonul implementeaza tehnologia AMOLED asa ca ecranul este luminos, vibrant si Samsung se vede ca s-a straduit sa construiasca un telefon care ofera imagini naturale. Unghiurile de vizualizare sunt de asemenea bune si, desi nu se ridica la inaltimea display-urilor Apple (noua generatie) sau Galaxy S5 sau QHD-ul LG G3, la acest pret, S5 Mini are unul dintre cele mai bune ecrane de pe piata.

Design-ul banal al Galaxy S5 Mini

Din pacate, nu pot spune aceleasi lucruri pozitive despre design-ul telefonului. Arata ca un Samsung Galaxy S5, dar din pacate nu acesta este punctul forte al telefonului – pana la urma, este plastic.

Samsung Galaxy S5 MiniA nu se intelege ca arata ingrozitor, dar nici “state of the art”. Are doar 120 de grame (cam usor pentru unele gusturi) si o banda metalica pe margini – arata binisor, dar nu iesit din comun. Din fericire, body-ul telefonului este rezistent la apa si la praf, similar cu fratele sau mai mare. Aceasta este o facilitate de obicei rezervata telefoanelor mai scumpe asa ca este un lucru mai mult decat binevenit.

Putere redusa

Samsung Galaxy S5 Mini are de asemenea o putere destul de redusa. Performanta lasa uneori de dorit, desi, in general, procesorul quad-core de 1,4 GHz si cei 1,5 Gb de RAM, pe hartie, ar trebui sa faca o treaba buna. Cu banii acestia insa, ai putea sa iti iei un Nexus 5, LG G2, Xperia Z1 Compact sau OnePlus One, toate acestea fiind substantial mai puternice.

Samsung Galaxy S5 Mini si camera sa

Samsung Galaxy S5 Mini are o camera de 8 megapixeli, jumatate fata de cei 16 MP ai Galaxy S5, dar standard pentru un telefon mediu. Concurenta vine insa cu rezolutii mai bune – HTC One Mini 2 si Sony Xperia Z1 Compact au 13 megapixeli si respectiv 20,7. Cu toate acestea, camera este capabila sa “traga” imagini decente si sa inregistreze video la 1080p, la 30 fps, si de asemenea are o camera de 2,1 MP in fata.

Samsung a introdus si un scaner digital si un sistem de monitorizare al bataii inimii, similar cu Galaxy S5. Scanerul digital este foarte folositor, facand deschiderea telefonului un lucru placut si rapid.

Autonomia bateriei telefonului mobil

Samsung Galaxy S5 Mini are un acumulator de 2100 mAh, permitand 10 ore de convorbiri. Mai mult, vine cu Ultra Power Saving Mode care limiteaza activitatile de background si chiar transforma ecranul in unul alb negru pentru a economisi la maxim bateria. Galaxy S5 Mini are 16 Gb memorie care poate fi marita prin microSD pana la 64 de Gb. Asa cum te-ai astepta, permite conectivitate Wi-Fi, 3G, Bluetooth 4.0 si 4G LTE.

Plusuri

- Fingerprint scanner util si usor de utilizat
- Rezistent la apa si praf

Minusuri Galaxy S5 Mini

- Construit din plastic
- Camera inferioara fata de concurenta
- Putere care lasa de dorit

Disponibilitate – evoMAG.ro, pret de 1.799 lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri