Justin Trudeau, noul premier liberal canadian, a carui numire in functie marcheaza sfarsitul unei guvernari conservatoare timp de aproape un deceniu in statul nord-american, a fost intrebat miercuri de ce a ales sa numeasca un cabinet, in care sa existe un numar de egal de barbati si femei. "Pentru ca este 2015!", a spus Justin trudeau, ridicand din umeri.

Justin Trudeau, liderul Partidului Liberal din Canada, are un cabinet format din 30 de ministri, impartit in mod egal intre barbati si femei. Intre acestia, cabinetul include, de asemenea, un Sikh, un tetraplegic, un fost refugiat afgan, imigranti, aborigeni, reprezentanti ai minoritatilor religioase si o femeie oarba. "Este o placere incredibila pentru mine sa fiu astazi aici, pentru a a prezenta un cabinet care arata exact precum Canada", ar fi spus Justin Trudeau.

Al 23-lea premier al Canadei a generat o serie de contrverse in urma acestei decizii. Din noul guvern canadian fac parte si un executiv din privat, Bill Morneau, incepator in politica, numit ministru de finante, si un fost lider liberal, Stephane Dion, ca ministru de externe. Ministru al apararii a fost desemnat Harjit Sajjan un imigrant Sikh din India, veteran militar si fost politist.

Justin Trudeau a stabilit deja si principalele linii ale planului sau economic, care include o guvernare timp de trei cu deficite bugetare si cresterea cheltuielilor cu infrastructura, in incercarea de a stimula cresterea economica a Canadei, aflata in stagnare. Noul guvern a promis, de asemenea, in perioada electorala ca va majora taxele pentru cei mai bogati dintre canadieni si va realiza o relaxare fiscala pentru clasa de mijloc.

Stacey Newman / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri