Noul guvern desemnat de premierul Dacian Ciolos isi propune sa reformeze sistemul educational, astfel incat sa raspunda cerintelor pietei muncii si sa redefineasca statutul cadrului didactic. Acestea sunt cateva dintre obiectivele anuntate in Programul de Guvernare.

"Mutarea accentului in actul educational de la transmiterea de informatie pe crearea de competente pentru viata, pe baza nevoilor de dezvoltare personala si umana", se arata in program.

Tot aici se mai arata ca importanta va fi si promovarea educatiei prin cultivarea tolerantei, nediscriminarii si acceptarii diferentei in scoli si in societate.

In continuare, intre obiectivele noului Guvern se numara si initierea reformei curriculare pe toate componentele ei, astfel incat continutul educational sa corespunda cu cerintele de pe piata muncii si ale societatii digitale.

De asemenea, se doreste redefinirea statutului cadrului didactic in societate prin salarizare, cariera, criterii de evaluare a performantei si eutonomie educationala si integritate.

NoulGuvern isi propune si reducerea birocratiei si eliminarea sarcinilor administrative inutile pentru personalul didactic in domeniul educational.

Mai mult, cresterea performantei programelor de formare, cercetare si inovare universitara in clustere integrate (invatamant-cercetare-productie) se afla intre obiectivele noului Guvern.

Premierul desemnat Dacian Ciolos tocmai a anuntat duminica lista noului Cabinet.

Premierul desemnat, Dacian Ciolos, a spus, la prezentarea componentei Guvernului pe care il propune, ca a urmarit sa aleaga oameni cu competente si experienta, cu viziune si idei, aratand ca o treime dintre persoanele propuse ca ministri sunt femei.

Lista noilor ministri poate fi consultata aici.

”Am urmarit sa aleg oameni cu competente si experienta (...) sau chiar romani care lucreaza in administratia europeana, oameni care activeaza in organizatii din societatea civila. M-am orientat spre oameni cu viziune, cu idei si experienta in management”, a spus premierul desemnat, precizand ca a urmarit sa fie un ”echilibru” intre oameni tineri, cu formare profesionala solida, si oameni cu vasta experienta".

La conducerea ministerului Educatiei propunerea lui Ciolos s-a indreptat catre Adrian Curaj (57 de ani), director general al UEFISCDI, institutia care imparte pe baza de competitii banii alocati cercetarii de catre guvern.

Adrian Curaj a absolvit Universitatea Politehnica din Bucuresti, in anul 1983, obtinand diploma de inginer in Electronica si Telecomunicatii, potrivit Agerpres. In 1998, si-a sustinut doctoratul, la aceeasi Universitate, cu tema ''Sisteme automate''. A absolvit un Master in Administrare a Afacerilor, la Institutul de Afaceri si Administratie Publica din Bucuresti, in parteneriat cu Universitatea Washington din Seattle (2003) si, in acelasi an, a obtinut un certificat in Administrarea Afacerilor — Global Management Program, la Institutul de Afaceri si Administratie Publica din Bucuresti, in parteneriat cu Kennesaw State University. De asemenea, in 2007, a obtinut un certificat postuniversitar la Colegiul National de Aparare.

Dacian Ciolos a spus ca Guvernul propus de el este unul dintre ”rarele” Cabinete in care o treime din membri sunt femei.

WALL-STREET.RO va dezvolta in continuare campania editoriala #GuvernulTAU, lansata in urma cu doua saptamani. Proiectul isi propune sa prezinte si sa disemineze propunerile mediului de business si solicitarile cetatenilor pentru viitorii decidenti politici. Proiectul editorial isi propune doua lucruri esentiale: 1) selectarea reactiilor din partea romanilor care au solicitat in strada schimbarea sistemului etatist si 2) cele mai bune idei ale mediului de business pentru guvernantii din Romania. Avem nevoie de coerenta si stabilitate iar acum, mai mult ca niciodata, nu mai este loc pentru amanari!

Sursa foto: educatie, luminaimages

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »


Setari Cookie-uri